Frankfurt Belediye Başkanı Feldmanndan ETOya ziyaret

Frankfurt Belediye Başkanı Feldmanndan ETOya ziyaret -ETO Başkanı Karacan: -İş adamlarımıza vize muafiyeti getirilmelidir -Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann: -Alman şirketleriyle Eskişehirdeki firmaların büyük bir işbi


ESKİŞEHİR (A.A) - Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Harun Karacanı ziyaret etti.
     ETO Yunus Emre Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette konuşmasını Almanca yapan Başkan Karacan, ETOnun yerelden evrensele uzanan global bir vizyona sahip olduğunu söyledi.
     ETOnun vizyonunda Almanyanın özel bir öneme sahip olduğunu anlatan Karacan, şöyle konuştu:
     Almanya ürün çeşitliliği bakımından ihracatta Eskişehirin en önemli partnerlerinden biridir. Bu sürecin gelişerek devam etmesi için ticareti kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır. Bunların başında da iş adamlarımıza vize muafiyeti getirilmelidir. Frankurtu bizim için anlamlı kılan diğer şey ise Frankfrutta yetişen Eskişehirlilerdir. Avrupalı Eskişehililer Derneği çatısı altında faaliyetlerini sürdüren hemşehrilerimiz ile ilişkilerimizi en üst düzeyde tutuyoruz.
    
     -İşbirliğini pekiştirmek istiyoruz-
    
     Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann da, Başkan Karacanın konuşmasını Almanca yapmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
     ETOyu Frankfurtta ağırlamak istediklerini belirten Feldmann, şöyle devam etti:
     Ticari faaliyetlerimiz iki kente de faydalı olacaktır. Sizin ticari alanda yaptığınız 65 milyon Avro ihracatı, umarım birlikte çalıştığımız zaman daha da yükselteceğiz. Zaten herkesin bildiği gibi, Alman şirketleriyle Eskişehirdeki firmaların büyük bir işbirliği var. Biz bunu daha da pekiştirmek istiyoruz.
     Konuşmaların ardından, ETO Başkanı Karacan, Peter Feldmanna lüle taşından yapılmış satranç takımı hediye etti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Frankfurt Belediye Başkanı Feldmanndan ETOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER