Fotoğrafçı Bahtışenin kişisel sergisi açıldı

Fotoğrafçı Bahtışenin kişisel sergisi açıldı


ANKARA (A.A) - Fotoğrafçı Oral Bahtışenin deneysel resim tekniğine dayanan mikrogiz sergisi açıldı.
     TBMM Mustafa Necati Kültür Evindeki açılan sergide, ışık, boya ve fotoğraf makinesi kullanarak yapılan ve Bir Başka Alem adı verilen sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Bahtışen, açılıştaki yaptığı açıklamada, 35 yıldır yurt içi ve dışında edinilen deneyimler sonucunda serginin ismine Mikrogiz adının verildiğini söyledi.
     Gezdiği ülkelerde böyle bir sanata rastlamadığını belirten Bahtışen, eserlerin farklı deneysel resim teknikleriyle hazırlandığını ifade etti.
     Bahtışen, sergideki resimlerin cam boyası ve fırçayla yapıldıktan sonra fotoğraf makinesiyle de desteklendiğini ifade etti.
     Fotoğraf makinesinin açısı, objektif ve diyafram ayarının mikrogiz sanatında çok önemli yerinin olduğunu söyleyen Bahtışen, şunları kaydetti:
     9/14 büyüklüğünde yapılan çalışma ışıklarla destekleniyor. Bazı çalışmalar tuval, bazıları ise metalik kart üzerine yapılıyor. Bu çalışmalar tamamen sabır isteyen bir şeydir. Çalışmalarda deneye deneye daha iyisine ulaşılabiliyor. Bu eserleri yıllarca rüyalarımda gördüm ve nasıl yapabilirim- diye hayal ettim. En sonunda sergideki eserlerin haline ulaştım.
     Sağlık Bakanlığının Japonlarla gerçekleştirdiği CAYKA projesiyle bu teknikle ilgili çalışmalar yapıldığını ifade eden Bahtışen, mikrogiz için Türkiyede ilk defa stüdyo kurulduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ankara - İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Fotoğrafçı Bahtışenin kişisel sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER