Fotoğraf sanatçılarının doğal stüdyosu Belemedik

Fotoğraf sanatçılarının doğal stüdyosu Belemedik -Türkiyenin dört bir tarafından gelen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları, yılın dört mevsiminde Toros Dağlarının eteğinde yer alan Belemedik Doğal Sit Alanında birbirinden gü


NİĞDE (A.A) - Betül Abbak - Türkiyenin dört bir tarafından gelen amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçıları, yılın dört mevsiminde Toros Dağlarının eteğinde yer alan Belemedik Doğal Sit Alanında birbirinden güzel anları ölümsüzleştiriyor.
     Adananın Pozantı ilçesi Toros dağlarının eteğinde yer alan Belemedik, Çakıt Irmağı, çamlık alanların yanı sıra ılgın ağaçları ve dev çınarları ile doğaseverlere ve fotoğraf sanatçılarına dört mevsim görsel şölen sunuyor.
     İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Belemedik, özellikle sonbaharın simgesi olan sarı rengin bütün tonları, yeşil ve turuncu renkleri ile fotoğraf meraklılarına doyumsuz bir ortam sunuyor.
     Adana, Mersin, Tarsus, çevre il ve ilçelerden özellikle fotoğraf dernekleri, sosyal kulüpler, doğa sporu dernekleri, sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri bölgedeki manzarayı fotoğraflamak için Belemedike akın ediyor. Sit alanının her bir köşesinde fotoğraf çeken gruplar, çeşitli objeler kullanarak poz verenler, piknik yapanlar, dumanı tüten semaverlerde çay keyfi yapanlar göze takılıyor.
    
     -Hazır kıta bekliyorlar-
    
     Belemedik Doğal Yaşamı Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı emekli tarih öğretmeni Ahmet Nadir İşisağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 44 yıl önce küçük bir heyelan nedeniyle terk edilen Belemedik köyünün, köy statüsünden çıkarılarak, Doğal Sit Alanı ilan edildiğini ifade etti.
     Bu eşsiz doğal ortama, 44 yıldır dokusu bozulmamış ahşap evlerin ayrı güzellik kattığını anlatan İşisağ, Heyelan nedeniyle devlet tarafından Adana, Tarsus ve Mersine yerleştirilen Belemedik halkı şimdilerde de geri dönmek için uğraş vermekte. Şu an 150 hanesi var. Yaz aylarında yaklaşık 500 kişi ikamet ediyor. Kış aylarında ise ancak 10 kişi yerleşik olarak yaşıyor dedi.
    
     -Makinistler, treni fotoğraf çekimi için yavaşlatıyor-
    
     Ziyaretçilere bir anlamda rehberlik de ettiğini ve büyük bir zevkle onlarla ilgilendiğini anlatan İşisağ, şunları kaydetti:
     Dört mevsim ziyaretçisi var. En popüler mevsim sonbahar ayları. Haftada ziyaretçi sayısı yaklaşık 300 kişiyi buluyor. Muğla, Fethiye gibi şehirlerden de fotoğraf çekimi için gelenler oldu. 20. tünel mevkisinde ikamet ediyorum. Burada trenin geçişini, tüneli fotoğraflamak isteyenler çoğunlukta. Bunun farkında olan makinistler özellikle çekimlerin yoğun olduğu cumartesi ve pazar günlerinde daha yavaşlayarak geçiyor. Çekim yapanların daha rahat görüntü alabilmelerine imkan sağlanmış oluyor. Bunu da güzel bir davranış olarak görüyorum.
     112 yıllık olduğu bilinen Devlet Demiryolu (DDY) 20. tünel mevkisi güzergahından trenin geçiş saatini hazır kıta bekleyen fotoğrafçılar, büyük bir dikkatle trenin geliş anını pozlarken ilginç görüntüler oluşturuyor.
     Bir televizyon kanalında yayımlanan Dila Hanım dizi çekimleri için, Çakıt Irmağının kıyısında kurulan ahşap ev de fotoğraf sanatçıları ve pikniğe gelen vatandaşlar tarafından ziyaret ediliyor.
    
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fotoğraf sanatçılarının doğal stüdyosu Belemedik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER