Foçadaki tatil köyünün turizme kazandırılması için

Foçadaki tatil köyünün turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor


İZMİR (A.A) - Türkiyenin ilk tatil köyü olarak bilinen Foçadaki eski Fransız Tatil Köyünün yeniden turizme kazandırılması için imar çalışmalarının devam ettiği belirtildi.
     İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2005 yılından bu yana kapalı olan tatil köyünün Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini, tesisin tekrar turizme açılması için Orman ve Su İşleri bakanlığına tahsisli olan persalin de devri konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
     Kültür ve Turizm Bakanlığının tesisin bir an önce hizmete açılmasını istediğini, 2013 yılı içinde tesisin turizm yatırımcısına tahsis edilmesinin planlandığını kaydeden Ediz, Çeşme ve Özderede de bazı alanların turizm yatırımcısına tahsisisinin gündemde olduğunu kaydetti.
     Foça Genç İşadamları Derneğinin Başkanı Taner Acar, tatil köyünün, ilçede turizmin gelişmesinde büyük katkıları olduğunu, tesisin yeniden hayat bulması konusuda eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın çaba gösterdiğini, bu kararlılığın devam etmesini umduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Yunus Karakaya
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Foçadaki tatil köyünün turizme kazandırılması için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER