Flat Stanley projesiyle gezdiği yerleri fotoğraflıyor

Flat Stanley projesiyle gezdiği yerleri fotoğraflıyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Antalyalı ilkokul öğrencisi Ada Sürücü, dünyaya yaygın olan Flat Stanley projesi kapsamında gezdiği tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafını çekiyor.
     Antalyadaki özel bir kolejde ikinci sınıf öğrencisi olan Ada Sürücü, yarı yıl tatilini geçirmek üzere annesi Güven Sürücü ile Trabzona geldi.
     Dünyada yaygın bir proje olan Flat Stanley projesi çerçevesinde İngilizce dersinde kendi karakterini yaratan Ada, tatilinde gezdiği Trabzondaki tarihi mekanlarda karakteriyle fotoğraf çektiriyor.
     Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğünde arkeolog olarak görev yapan anne Sürücü, Flat Stanleyin İngiltereden çıkmış bir karakter olduğunu belirterek, Bizim kültürümüzdeki0 Cin Ali karakterine benzer bir karakter. Cin Ali tatilde, Cin Ali okulda gibi Flant Stanley, dünyanın çok yerinde yapılıyor. Dünyanın her yerine gidiyor ve her çocuk kendi Flant Stanleyini yaratıyor dedi.
     Kızına İngilizce dersinde bir şablon şeklinde verildiğini, herkesin kendi Flat Stanleyini boyadığını anlatan Sürücü, Ada, her gittiği yerde Flat Stanley ile fotoğraf çektiriyor. Fotoğraf çektirdiği yerlerin adını yazarak görüştükleri diğer ülkelerdeki okullarla internet ağı aracılığıyla paylaşacaklar. Bu ödev bir bakıma dil eğitim programını kapsıyor diye konuştu.
     Ada Sürücü ise Maçkadaki Sümela Manastırında, Trabzonun çeşitli yerlerinde son olarak da Ziganada Flat Stanleyi ile fotoğraf çektirdiğini söyledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Flat Stanley projesiyle gezdiği yerleri fotoğraflıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER