Fırtınalı hava balıkçıyı engelliyor

Fırtınalı hava balıkçıyı engelliyor -Yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamlayan Karasulu balıkçılar, hava muhalefeti nedeniyle 8 günde sadece 1 kez ava çıkma şansı buldu -Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Sezer: Hava m


SAKARYA (A.A) - Yeni av sezonu için hazırlıklarını tamamlayan Karasulu balıkçılar, hava muhalefeti nedeniyle 8 günde sadece 1 kez ava çıkma şansı buldu.
     Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırtınalı hava nedeniyle ava çıkmakta zorlandıklarını anlattı.
     Sezer, uzun zamandır ava çıkmak istediklerini belirterek, Avlanma yasağı kalkalı bir hafta oldu. Bu bir haftada tek sefer denize açılabildik. Bugün de denize açılmayı planlıyoruz dedi.
     Balık miktarının kendilerini memnun ettiğine işaret eden Sezer, yalnızca 1 gün ava çıkmalarına rağmen çok miktarda balık yakaladıklarını söyledi.
     Sezer, Kefken üzerinde çok miktarda gırgır bulunduğunu öğrendiklerine dikkati çekerek, bugün de ava çıkmayı istediklerini ve hava durumunun da uygun olduğunu dile getirdi.
     Yarından itibaren havanın yine bozulacağını vurgulayan Sezer, Yarın hava yine bozacak. Meteorolojiden bu bilgiyi aldık. Yani en büyük engel hava muhalefeti. Sadece bir kere denize açılabildik. Ama balık miktarı çok iyi. Çok umutluyuz bu konuda. Denizde çok fazla miktarda palamut var. Lüfer de nadir olsa var. Ama daha çok palamut yakalıyoruz diye konuştu.
     Sezer, daha çok ava çıkmaları halinde balık fiyatlarının düşeceğini ifade ederek, şunları söyledi:
     Palamut fiyatları düştü baya. Şu anda kilosu 11 liraya kadar düştü. Bugün de ava çıkacağız yine aynı miktarda yakalarsak fiyat iyice düşer. Ancak hava muhalefeti bizi çok engelliyor. Doğru düzgün ava çıkamıyoruz. Havadaki fırtına böyle devam ederse balık fiyatları artış gösterir. İnşallah önümüzdeki günlerde hava durumu düzelir de avlanırız.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Fırtınalı hava balıkçıyı engelliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER