Fırat Kalkınma Ajansından Malatyaya 12 milyon

Fırat Kalkınma Ajansından Malatyaya 12 milyon lira destek


MALATYA (A.A) - Fırat Kalkınma Ajansı kaynağından Malatyaya 12 milyon 92 bin 817 lira destek sağlandı.
     Fırat Kalkınma Ajansı 2012 yılı 1. Olağan Toplantısı Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayında gerçekleştirildi. Toplantıya, Fırat Kalkınma Ajansının sorumluluğunda bulunan Malatya, Bingöl, Elazığ ve Tunceli illerinden üyeler katıldı.
     Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, dünyada kendini yoğun bir şekilde hissettiren ademi merkeziyetçi anlayışlar ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi yapılanmaların kaçınılmaz olduğunu söyledi.
     Bu süreçte yerel aktörlerin daha çok inisiyatif alması gerektiğini vurgulayan Gezer, her şeyin Ankaradan belirlenmesinin sürdürülebilir ve çok anlamlı olmadığını belirtti.
     Bu amaçla kalkınma ajanslarının oluşturulduğunu dile getiren Gezer, Fırat Kalkınma Ajansının da Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingölü kapsayacak şekilde faaliyet gösterdiğini hatırlattı.
     Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva da ajans olarak hedeflerine varmak için çalıştıklarını belirtti.
     Teklif çağrısı yönetimiyle sözleşmeye bağlanan proje ve faaliyetlere toplam 34 milyon 258 bin 423 lira kaynak kullandırıldığını kaydeden Altınyuva, Bingöle yüzde 21, Malatyaya yüzde 35.3, Elazığa yüzde 32.5 ve Tunceliye yüzde 11.2 oranında kaynak aktarıldığını bildirdi. Altınyuva, rakam bazında ise Malatyaya 12 milyon 92 bin 817 lira, Elazığa 11 milyon 123 bin 475 lira, Bingöle 7 milyon 176 bin 938 lira ve Tunceliye 3 milyon 865 bin 191 lira kaynak aktarıldığını bildirdi.
     Toplantıda konuşmaların ardından, ODTÜ Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Yalçınoğlu ile ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum, Değişen Paradigmaların Dünyaya, Türkiyeye ve Bölgeye Yansımaları konulu bir konferans verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Fırat Kalkınma Ajansından Malatyaya 12 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER