Fındıkta Teraslama ve Yenileme Projesi

Fındıkta Teraslama ve Yenileme Projesi -Vali Düzgün: -"Proje sayesinde fındık bahçelerinden daha fazla verim almayı hedefliyoruz"


ORDU (A.A) - Orduda fındıkta verimin artırılması amacıyla "Fındıkta Teraslama ve Yenileme Projesi" uygulamaya konuldu.
     Proje kapsamında Vali Orhan Düzgünün de katılımıyla Fatsa ilçesi Oluklu Köyünde bir vatandaşa ait fındık bahçesinde teraslama ve yenileme çalışması yapıldı.
     Buradaki etkinlikte konuşan Vali Düzgün, projenin ilk olarak uygulamaya konulduğu bahçeye 3 bin 700 kök fındık fidanı dikimi gerçekleştirildiğini söyledi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi tarafından desteklenen projeyle birim alandan daha çok ürün almayı hedeflediklerini ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu:
     "Uzun yıllardır fındık üretimi yapılan bazı fındık bahçelerimiz yaşlanmış durumda. Yaşlanmaya bağlı olarak birim alanından alınan ürün miktarında da son yıllarda azalma var. Bunun önüne geçebilmek için ilgili kurumlarımız tarafından söz konusu proje hazırladı ve uygulamaya konuldu. İlk etapta Oluklu Köyümüzde teraslama ve yenileme çalışması yapılan bahçemize 3 bin 700 kök fındık fidanı dikimi gerçekleştirdik. Proje sayesinde fındık bahçelerinden daha fazla verim almayı hedefliyoruz"
     Vali Düzgün, projenin il genelindeki fındık bahçelerinde de uygulanması için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Sefa Eyi / Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Fındıkta Teraslama ve Yenileme Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER