Fındık üreticisine 3 yıl daha destek

Fındık üreticisine 3 yıl daha destek -Ulusal Fındık Konseyi ve Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy: Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hep


ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hepimizi mutlu etmiştir dedi.
     Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonu Orduda bir programa katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin alan bazlı destek ödemeleri ile ilgili net sözlerinin olduğunu ve bu sözler karşısında oldukça mutlu olduklarını belirtti.
     Fındık üreticileri için son derece önemli olan bu gelişme karşısında sektörün bundan olumlu etkileneceğini ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
     Bölgemizde yaşayan üreticilerimizin neredeyse tamamı fındıktan geçimini sağlamaktadır. Bu üreticilerimize zaman zaman yetiştirdikleri ürün de maalesef yetmemektedir. Bunun üzerine devreye giren yetkililer geçen 3 yıl içerisinde fındık üreticisine alan bazlı destek ödemeleri adı altında dönüm başına desteklemede bulunmuştur. Ancak bu yıl biten bu ödemenin yeniden başlayıp başlamaması konusunda, ya da süresiyle ilgili bazı soru işaretleri vardı. Bu soru işaretlerini hafta sonu Orduda bulunan İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahin katıldığı bir programda yaptığı konuşmada gidermiştir. Sayın bakanımızın sözlerinden de anlaşılacağı gibi Alan Bazlı Destek Ödemeleri bir 3 yıl daha devam edecektir. Fındık üreticisine 3 yıldır ödenen alan bazlı destek ödemelerinin 3 yıl daha ödenecek olması başta fındık üreticileri olmak üzere hepimizi mutlu etmiştir. Bu anlamda yetkililere teşekkür ediyoruz. Üreticilerin ve bizlerin sesini duydukları için.
     Gürsoy, konu ile ilgili daha önce UFK ve OTB olarak ilgili bakanlığa dosya sunduklarını, bu dosya içerisinde alan bazlı destek ödemelerinin devam ettirilmesi ile ilgili gerekli bilgilerin yer aldığını ve bu hazırlanan dosyanın alınan kararlarda son derece etkili olduğuna inandıklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Fındık üreticisine 3 yıl daha destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER