Fındık erken olgunlaşınca hasat da erken

Fındık erken olgunlaşınca hasat da erken başladı -Orduda 3 Ağustosta başlaması planlanan fındık hasadı, aşırı sıcak nedeniyle bir hafta erken başladı


ORDU (A.A) - Orduda 3 Ağustosta başlaması planlanan fındık hasadı, aşırı sıcak nedeniyle bir hafta erken başladı.
     Daha önce belirlenen fındık hasat tarihine rağmen Saraycık beldesinde vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle erken olgunlaşan fındık ürünlerinin hasadına başladı.
     Kabadüz ilçesinden Saraycık beldesine fındık toplamaya gelen işçilerden Halil Yılmaz, bugün itibarıyla fındık hasadına başladıklarını söyledi.
     Aşırı sıcak nedeniyle fındığın bazı bölgelerde zarar gördüğünü ifade eden Yılmaz, Bizim bu bölgede şu ana kadar oluşan bir zarar gözükmüyor. Havalar sıcak, aynı zamanda ramazan ayı içerisindeyiz. Allah hepimize kolaylık versin. İnşallah devletimiz de fındığa iyi para verecek. Herkes hakkının karşılığını alacak diye düşünüyoruz dedi.
    
     -Çalışma ücretleri 50 lira olur-
    
     Yılmaz, fındığı toplama işinde çalışan işçilerin günlük ücretlerinin 50 lira civarında olmasını beklediklerini anlatarak, Bu konuda valilik de belli bir fiyat belirliyor. Ancak dışardan gelen işçiler 30-40 liraya çalışıyor. Ama aşırı sıcak var, hem de Ramazan. Biz 50 günlük ücretlerin 50 lira olmasını bekliyoruz diye konuştu.
     Fındık işçisi Kaan Yılmaz ise aşırı sıcağın kendilerini olumsuz yönde etkilediğini ancak ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu - Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık erken olgunlaşınca hasat da erken Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER