Filyos Çayındaki arama çalışmalarına kuduz engeli

Filyos Çayındaki arama çalışmalarına kuduz engeli -Zonguldakın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerindeki çöken köprüde kaybolan 5 kişiyi arayan ekipler, kuduz vakasının görüldüğü Sazköy köyüne yakın yerlerdeki faaliyetlerine


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerindeki çöken köprü nedeniyle kaybolan 5 kişiyi arayan ekipler, kuduz vakasının görüldüğü Sazköy köyüne yakın yerlerdeki faaliyetlerine ara verdi.
     6 Nisanda çöken köprü nedeniyle kayıp 5 kişinin cesedini 6 aya yakın süredir arayan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile belediye ve il özel idare ekipleri, kuduz vakasının görüldüğü 4 köyden birisi olan Sazköye yakın yerlerdeki arama çalışmalarını 1 hafta süreyle erteledi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, facianın ardından 10 kişinin cesedine ulaştıklarını ancak 5 kişinin cesedini bulamadıklarını söyledi.
     Kuduz vakası nedeniyle bazı köylerin karantinaya alınması nedeniyle önlem için o güzergahlarda arama çalışmalarına ara verdiklerini ancak diğer yerlerde taramayı sürdürdüklerini anlatan Güngör, şunları kaydetti:
     Çayın, kuduz vakasının görüldüğü köylerden Sazköy mevkisinde görevli personelin herhangi riskle karşılaşmaması için o güzergahtaki arama çalışmalarına ara verdik. Çayın diğer bölümlerine tarama çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren söz konusu mevkideki aramalar devam edecek. Amacımız 5 vatandaşımıza ulaşarak aileleri bir nebze de olsa rahatlatmaktır.
     Güngör, facianın ardından 25 kilometrelik alanın 5 kez tarandığına işaret ederek, Özelikle çayın toprak ve malzeme biriktirdiği bölgelerinde iş makineleriyle kazı yapıyoruz. Cesetlerin akıntıyla buralara gelmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Çalışmalarımızı sonuç alıncaya kadar sürdüreceğiz ifadesini kullandı.
     Çaycumada, 6 Nisanda Filyos Çayının üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile 5 yaya suya düşerek, akıntıya kapılmıştı. Arama çalışmaları kapsamında suya düşerek kaybolan 15 kişiden ancak 10unun cesedine ulaşılmıştı.
     İlçeye bağlı Aşağı İhsaniye ile Yeşilköy, Yeşilyayla ve Sazköy köyleri kuduz vakası nedeniyle bir süre önce karantinaya alınmıştı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Filyos Çayındaki arama çalışmalarına kuduz engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER