FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -"Kupa Turu" etkinliklerinin dördüncüsü Rizede yapıldı


RİZE (A.A) - Türkiyede 21 Haziran-13 Temmuz arasında yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası kapsamında Rizede "Kupa Turu" etkinliği gerçekleştirildi.
     Cumhuriyet Meydanındaki tırda düzenlenen etkinliğe Vali Nurullah Çakır, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF Trabzon Bölge Müdürü Hasan Gençoğlu, Turnuva Direktörü İlker Uğur, Merkez Hakem Kurulu Üyesi Turgay Güdü, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanvekili Halim Mete, Rize koordinatörü Murat Artan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan katıldı.
     Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada, 21 Haziranı Rizelilerin hasretle beklediğini belirterek, "Futbolla iç içe olan Rizeliler, misafirperverliğini dünyaya gösterecek. Bu organizasyonun ülkemizde yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
     Avcı ise FIFA U-20 Dünya Kupasının 21 Haziran-13 Temmuz arasında yapılacağını anımsatarak, "24 takım ülkemizde olacak. İleride televizyonlarda izleyebileceğimiz büyük oyuncuları ilk olarak bu turnuvada görebileceğiz. Seyircilerin bu organizasyonda tribünleri dolduracağını düşünüyorum. U-20 Milli Takımımız maçlarını Rizede oynayacak. Takımımızı bu güzel şehir ve statta yalnız bırakmayın" diye konuştu.
     U-17 Milli Takım ile 2005 yılında yaşadığı Avrupa Şampiyonası ile ilgili bir anısını anlatan Avcı, şunları söyledi:
     "2005 yılında U-17 Milli Takımı çalıştırırken Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası gibi organizasyonların içinde bulundum. Avrupa Şampiyonası için kura çekimine gittiğimde, o zaman kura çekimini yapan İtalya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marcelo Lippiye kupayı alacağımızı söylemiştim. 15 Mayıs 2005te de Avrupa şampiyonu olmuştuk. Umarım bu duyguyu U-20de de yaşarız."
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri, FIFA U-20 Dünya Kupası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi, halk oyunu ekibi gösteri sundu.
     Tır, iki gün boyunca 12.00-22.00 saatlerinde ziyarete açık olacak. Etkinlik süresince alana kurulacak gişede maç bileti de satılacak.
     FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 Kupa Turu etkinlikleri, 18-19 Mayısta Trabzon, 25-26 Mayısta Bursa, 1-2 Haziranda İstanbulda gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Fikret Delal / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER