Fener Rum Patriği Bartholomeos, Muğlada

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Muğlada -Bartholomeos, tatil için geldiği Dalyanda Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - Fener Rum Patriği Bartholomeos, İztuzunda bulunan Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezini gezdi.
     Bartholomeosun ziyaretine New Yorkta yaşayan Rum Ortodoks Kilisesinin pederi Alexander Karloutsos, Fransa metropoliti Emmanuel Adamakis ve Adalar metropoliti Haralombos Sofroniadis de katıldı.
     Yetkilerden çalışmaları hakkında bilgi alan Bartholomeos, caretta caretta deniz kaplumbağalarının korunmasında büyük çaba gösteren Kaptan June Deniz Kaplumbağaları Koruma Vakfı kurucusu Kaptan June Haimof ile tanışarak, bir süre sohbet etti.
     Bartholomeos, vakfın bağış kutusuna 200 lira bağışta bulundu, yanında getirdiği uğur bileziğini Haimofa verdi.
     Bartelemous, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Dalyanı 2 yıl önce de ziyaret ettiğini belirterek, "Bu son gelişimiz değil, kısmet olursa pek yakında yine geleceğiz. Burası hakiki bir cennet köşesi. Oteller çok güzel, rahat, temiz, misafirperverlik dolu. Onun için kısa zamanda tekrar gelmeye gayret göstereceğiz" dedi.
     Çevre sorunları ile yakından ilgilendiğini dile getiren Bartholomeos, "Şimdiye kadar 8 uluslararası ve dinler arası ekolojik toplantımız oldu. Gemi ile seyahat ederek bütün dinlere mensup bilim adamlarını, din adamlarını, medya ve yerel yönetim temsilcilerini bir araya getirip konferanslar organize ediyoruz diye konuştu.
     Konferanslara ekonomik kriz nedeniyle ara verdiklerini bildiren Bartholomeos, sponsor bulmakta güçlük çektiklerini söyledi.
     Bartholomeos ve beraberindekiler, daha sonra Fethiye ilçesindeki Kayaköye gitti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fener Rum Patriği Bartholomeos, Muğlada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER