Fatih Projesi

Fatih Projesi -Proje kapsamında Kırşehirde 656 öğrenci ve 118 öğretmene 774 adet tablet bilgisayar dağıtıldı


KIRŞEHİR (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının Fatih Projesi kapsamında, Kırşehirde 656 öğrenci ve 118 öğretmene 774 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Vali Özdemir Çakacak, Sıddık Demir Anadolu Lisesinde düzenlenen tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 2012 yılında Türkiyede 104, Kırşehirde ise 2 okulun Fatih Projesi kapsamında pilot okul seçildiğini anımsattı.
     İl merkezindeki Sıddık Demir Anadolu Lisesi ve Kırşehir Lisesindeki öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı yapılacağını belirten Çakacak, şöyle konuştu:
     2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının ortaklaşa başlattığı, hükümetimizin çok önem verdiği Fatih Projesi var. Bu proje dolayısıyla 5 yılda bütün öğrencilerimize tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Tahtalarımız, interaktif dediğimiz akıllı tahtalarla donatılacak. Bugün sizlere ve öğretmenlerimize tablet bilgisayarlar dağıtılacak. Biz, sizlerden kendinize bir hedef belirlemenizi istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmanız halinde hedeflerinize ulaşırsınız, istediğiniz üniversiteyi kazanırsınız.
     İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata da, bu yıl 2 okulda 656 öğrenci ve 118 öğretmene toplam 774 tablet bilgisayarın dağıtılacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından Vali Çakacak, Sıddık Demir Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş / Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER