Fatih Projesi Ünyede başladı

Fatih Projesi Ünyede başladı


ORDU (A.A) - Fırsatları Araştırma, Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (Fatih Projesi), Ünyede 5 okulda uygulamaya alındı.
     Fatih Projesi kapsamında Ünyede 5 okula her biri 12 bin lira olan akıllı tahtalar alındı. Projenin tanıtımı Atatürk Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.
     Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Fatih Projesi Eğitmeni Fevzi Aydınhan, akıllı tahtanın fonksiyonlarıyla ilgili uygulamalı olarak bilgi verdi.
     Projenin öğretmenlere seminerlerle tanıtılacağını ve bu eğitim-öğretim yılında uygulamaya gireceğini belirten Aydınhan, projenin amacına ilişkin şu bilgileri verdi:
     Bu projeyle amacımız okullarımızda bulunan öğrencilerimize, Türkiyenin her yerine bu teknolojiyi iletmek ve öğrenmenin daha kalıcı ve her yerde aynı olmasını sağlamaktır. Cihazımız arkasına bilgisayar modülü yerleştirilmiş ve dokunmatik ekran haline getirilmiş bir bilgisayardır. Kablolu ve kablosuz olarak internete bağlanabiliyor. Öğretmenlerimiz derslerini işlerken Eğitim Bilişim Ağı portalına girerek dersleriyle alakalı tüm görsellere bu siteden ulaşabilirler. Özellikle animasyon ve simülasyonlar yöntemiyle işlenen derslerde öğrenmenin daha kalıcı hale geldiği bilinmektedir. Dolayısıyla bu amaçla bu projeyi sınıflarda uygulayacağız. Tahtamızı asıl akıllı yapan üzerine yüklenen yazılımdır. Bu yazılım sayesinde öğretmenlerimiz tahtamızı beyaz kalemle istediği şekilde kullanabiliyor. Ayrıca seyyar sürgüsü sayesinde öğretmenlerimiz tebeşirle yazılan yeşil tahtayı da kullanabiliyor.
     Sunumun ardından konuşma yapan Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, sınıfların en son teknolojiye kavuştuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bu projedeki asıl amaç öğrencilerimize aktarılacak bilgilerin kalıcı hale getirilmesidir. Hem görsel hem de ses olarak aktarılan bilgi daha kalıcı olacak. Bu tahta geldi ama öğretmenlerimizin işi kesinlikle azalmıyor, çünkü eğitimde öğretmenin yerini tutacak araç mümkün değil. Bunları bir araya getirecek ve eğitimin amaçlarına ulaştıracak kişi öğretmenlerimiz olacaktır.
     Konuşmaların ardından akıllı tahta üzerinde işlemler yapılarak, Ünyede Fatih Projesinin startı verildi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fatih Projesi Ünyede başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER