Fatih Camisi törenle ibadete açıldı

Fatih Camisi törenle ibadete açıldı


MANİSA (A.A) - Manisa merkeze bağlı Yuntdağı köylerinden Halıtlıda yapımına 2007 yılında başlanan bin kişilik Fatih Camisi ile çok amaçlı salon törenle açıldı.
     Halıtlı Köy Meydanında düzenlenen törene AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Müftü Vekili Hasan Çakıroğlu ile Yuntdağı köy muhtarları ve köy sakinleri katıldı.
     AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, törende yaptığı konuşmada, camilerin devlet ve millet desteği ile yapılan eserlerin en güzel örneği olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu cami dayanışma, birlik ve beraberliğimizin en güzel sonucudur. Manisa, tarımı ile sanayisi ile eğitimi ile kültürü ile bereketli bir kenttir. O yüzden Manisaya şehzadeler kentine ne yapsak azdır. Camilerin yıkıldığı, satıldığı dönemler geride kaldı. O dönemlerden artık yepyeni camilerin inşa edildiği bir döneme girdik.
     Yeni düzenleme ile Manisanın da büyükşehir olacağına değinen Tanrıverdi, Manisa, büyükşehir olduktan sonra bu tür mabetlerin çoğalması ve daha güzel mabetlerin mimari tarz olarak ortaya çıkması sağlanmış olacak. Halıtlı Köyü ve diğer köylerimiz köy yerine şehir hizmeti alacaklar dedi.
     Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisanın camilerinin çok meşhur olduğunu, camilerin ibadet yeri olmanın yanı sıra birlik, beraberlik sağladığını kaydetti.
     Kuran-ı Kerim tilavetinin yapıldığı törende Halıtlı Köyü Fatih Camisi ile Halıtlı Köyü Çok Amaçlı Salonu açılışı, Manisa milletvekilleri ve Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından yapıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Fatih Camisi törenle ibadete açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER