Ezineden kısa kısa

Ezineden kısa kısa -Japon konuklar Ezineyi ziyaret etti


ÇANAKKALE (A.A) - Web Okul Tabanlı Afet Eğitimi Projesi kapsamında Japonyadan gelen heyet, Ezine ilçesinde ziyaretlerde bulundu.
     Milli Eğitim Bakanlığı ile Japonya Uluslar arası İş Birliği Ajansı (JICA) arasında 18 Ekim tarihinde imzalanan mutabakat gereğince başlatılan projenin pilot uygulama çalışması Marmara bölgesindeki 10 ilden toplam 80 İlköğretim okulunda devam ediyor.
     Yürütülen çalışmaların incelenmesi ve değerlendirilmesi ve ileri eğitimi için Japonyaya gidecek olan formatör öğretmenlerin Japonya eğitimi hakkında bilgilendirilmeleri ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmaların planlanmasına katkı sağlamak için Japon JICA firmasına bağlı uzmanlar ile proje koordinatörü Zeynep Didem İnce, İl Koordinatörü Bilal Koyuncu ve Sivil Savunma Uzmanı Feyzullah Gümüş 75. Yıl İlkokuluna ziyaret gerçekleştirdi.
     Ziyarette, proje kapsamında, Japon uzmanlar, formatör öğretmenler Mustafa Salman ve Cahit Çetinden, proje kapsamında bugüne kadar gerçekleşen çalışmalar kapsamında gerekli bilgileri alarak bu bilgiler doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu.
     Ayrıca proje kapsamında Japonyaya gidecek olan Salmanına, eğitim hakkında bilgilendirme yapıldı.
    
     -Gıda denetimleri sürüyor-
    
     Ezinede gıda denetimleri sürüyor.
     Tüketicilerin daha iyi şartlarda, sağlıklı, hijyenik ve izlenebilir ürünleri tüketebilmesi için Ezine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda kontrol ekibi tarafından ilçe merkezi ve Geyikli beldesinde denetim yapıldı. Çalışmada 25 adet iş yeri denetlendi. Gerçekleşen denetimlerde, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında uygun şartları taşımayan işletmelere idari para cezası uygulandı.
     Yetkililer denetimlerin devam edeceğini, mükelleflerin söz konusu kanun kapsamında kayıt ve onay belgesi almak için en kısa sürede Ezine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerektiği kaydetti.
    
     Muhabir: Ezine / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ezineden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER