EXPO Yönlendirme Kurulu Toplantısı

EXPO Yönlendirme Kurulu Toplantısı -İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, Mahmut Özgenerin istifasıyla boşalan Yürütme Komitesinin de başkanlığını yapacak


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, Mahmut Özgenerin istifasıyla boşalan Yürütme Komitesinin de başkanlığını yapacak.
     EXPO Yönlendirme Kurulu Toplantısı, İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığında Hilton Otelinde gerçekleştirildi.
     Kıraç, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından yaptığı açıklamada, Yürütme Komitesi üyelerinin kendisini başkanlığa önerdiğini belirterek şunları söyledi:
     Yürütme Komitesi Başkanlığını Mahmut Bey ayrıldıktan sonra belli süre ben yürüttüm ve Yürütme Komitemiz, iki başkan yerine tek başkanla yürütülmesi işlerin pratikliği açısından daha iyi olur. Yürütme Komitesi başkanlığını da siz yürütür müsünüz- diye öneri getirdiler. İkisinin aynı elden yürütülmesinin daha faydalı olacağını düşündük ve böyle bir karar aldık.
     EXPO sürecinin bir ekip işi olduğunu vurgulayan Kıraç, herkese görev düştüğünü vurguladı.
     Kıraç, toplantıya Milli Savunma Bakan Yardımcısı Kemal Yardımcı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Korunun da katıldığını bildirdi.
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kıraç, valiliğinin süresiyle ilgili ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine, Bana ulaşmış bir bilgi yok. Devlet memurluğu bu. Her zaman her şey olabilir ama şu an görevimizin başındayız. 5,5 seneden beri valiliği yürütüyorum. Şu an için bana ulaşmış bilgi yok. Müsterih olun, işler yürür dedi.
     Kıraç, EXPOnun bir devlet projesi olduğunu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bütün bakanların, sivil toplum kuruluşlarının devrede olduğunu dile getirerek, Bu bir ekip işi, takım işi. Şanslarla kaybedilemez. Herkese görevler düşüyor. Bu nedenle İzmir EXPO bir Türkiye Cumhuriyeti projesi olarak, en tepeden en alttaki noktaya kadar herkese görevler düşüyor ve bu görevleri en iyi şekilde yapacağız dedi.
     Yürütme Komitesi üyeliğine seçilen Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, Yönlendirme Kurulu üyelerinin teveccühüne teşekkür ediyorum. Vazifeye her zaman hazırdım. 2020 EXPOsunu 2015in devamı olarak görüyorum. Nerede kalmıştık diyeceğim. Bu defa ustalık dönemi olduğu için tereddütüm yok. Ya kazanacağız ya kazanacağız şeklinde konuştu.
     Diğer yeni üye İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) Başkanı Mehmet Timuroğlu, Biz bir göreve talip olmayız ama görev de verilirse layıkıyla yapmaya çalışırız. Ümit ediyorum sayın valimiz başta, çok güzel işlere imza atacağız. Üzerimize düşen neyse fazlasıyla yapacağız dedi.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan / Bahri Okumuş
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber EXPO Yönlendirme Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER