EXPO alanı planlarına yapılan itirazlar

EXPO alanı planlarına yapılan itirazlar -İnciraltı-Bahçelerarası Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şen: Belediyelerin İnciraltı imar planına itiraz etmesine bir anlam veremedik. Biz bakanlığın yanındayız, planı destekliyoruz


İZMİR (A.A) - İnciraltı-Bahçelerarası Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Şen, İnciraltında EXPO alanı olarak belirlenen bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığının askıya çıkardığı imar planını desteklediklerini söyledi.
     Ekrem Şen, dernek üyeleri ve Avukat Mustafa Turanın katılımıyla basın toplantısı düzenledi
     İnciraltı İmar Planına İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Balçova Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının itiraz ettiğini kaydeden Şen, EXPO alanı olarak belirlenen bu bölgenin yüzde 95inin özel mülkiyet olduğuna dikkat çekti.
     Şen, Kamu yararını gözeterek ve EXPOnun İzmire katacağı değerleri göz önünde bulundurarak fedakarlık yapıyoruz. EXPOnun bu alanda yapılmasını mülk sahipleri olarak istediğimizi Paristeki BİE de duysun. Biz bakanlığın yanındayız, planı destekliyoruz. Plana bizim bir itirazımız yok dedi.
     Bölgenin imar planlarının belediyelerin katılımıyla hazırlanmasına rağmen askıya çıkan plana her iki belediyenin de itiraz etmesine bir anlam veremediklerini, bunu iyi niyet olarak algılamadıklarını belirten Şen, itirazların engelleme zihniyetinden kaynaklandığını ileri sürdü.
     Şen, şunları söyledi:
     Belediye başkanlarıyla görüşmek için köfteci kedisi gibi belediye salonlarda gezindik. Kapılarında mesai bitene kadar bekledik. 3 yıl boyunca mülk sahibi olarak bizi kabul etmeyerek biz sizi temsil etmiyoruz imajı verdiler. Biz de şimdi biz mülk sahibiyiz, siz bizi temsil etmeyin diyoruz. Plan yapılırken başından beri içinde bulunan iki belediye, sonra beğenmedim diyor. Buradaki iyi niyetten şüphe duyuyoruz. Belediyelerin tavrı mülkiyet haklarına saygıyı içermiyor. Kamuyu düşünerek fedakarlık yapmamız suç oldu. Askıya çıkarılan planın yanındayız.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber EXPO alanı planlarına yapılan itirazlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER