Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut:

Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut: -Dere yatağındaki otel Evrensekide değil


ANTALYA (A.A) - Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın Manavgatın Evrenseki beldesine yaptığı ziyarette bahsettiği dere yataklarına otel yaptırmayacağız sözünün beldelerini kapsamadığını, dere yatağındaki otelin Evrensekide olmadığı söyledi.
     Evrenseki Belde Belediye Başkanı Recep Barut, düzenlediği basın toplantısında, Dalamandan Alanyaya kadar birçok yerde sel felaketi yaşandığını, ancak en çok Evrenseki beldesinin etkilendiğini belirtti.
     Evrenseki beldesinde 28 otel bulunduğunu, bu otellerden sadece 5inin selden zarar gördüğünü, ikisinin de hemen açıldığını anlatan Barut, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaya sel felaketinin ardından beldeyi ziyaret etmesi nedeniyle teşekkür etti.
     Barut Sayın bakanımızın bahsettiği dere yataklarına otel yaptırmayacağız sözü kesinlikle beldemizi kapsamıyor. Dere yatağındaki otel Evrensekide değil. Bunun bilinmesini özellikle istiyorum. Sayın Bakan Ertuğrul Günayın inşaat yoğunluğu konusunda tepkisi de belediyemize değil, bölgemiz Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğu için yeni adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Kurumunadır. Bakanın tepkisi bize değil özel çevre hükümlerinedir dedi.
     Yaşanan sel felaketinin ardından AKTOB Başkanı Sururi Çorabatırın 30 milyon lira zarar olduğunu söyleyerek çığırtkanlık yaptığını iddia eden Barut, şöyle konuştu:
     Turizm temsilcisi felaket tellalcılığı yapmaz. Sururi Bey, öyle bir açıklama yaptı ki sanki Evrensekide kaos olmuş gibi. Bu tür açıklamalar bölgeye zarar veren açıklamalardır. Bu zarar neredeymiş, açıklasın görelim. Bu bir turizm temsilcisinin yapacağı açıklamalar değildir. Otellerde düşük kot ve bodrumu kullanmaları kendi tercihleridir. Bu beldenin seviyesinin düşük olduğunu biliyorlar. Ama bazı otellerin istinat duvarları bile yetersiz.
     Beldede Kömürcüler ve Ilıca olmak üzere iki dere olduğunu hatırlatan Barut, 3-5 yıl ara ile sürekli bu iki derede taşkınlar yaşanır. Komşu beldelere göre Evrenseki beldesi daha düşük bir kota sahiptir. Kömürcüler Deresinde DSİnin de görüşlerini aldıktan sonra ıslah çalışmaları ve mendireğini yapmamızdan sonra taşkınlar yaşanmıyor. Ilıca Deresinde ise iki beldenin sınırında olduğu için tek başına çalışma yapamayız diye konuştu.
     Barut, 1995 yılında bir otele plaj kazandırmak amacıyla Ilıca Deresinin yatağında değişiklik yapılması sonucu sıkıntılar yaşandığını kaydederek, buna o dönemin idarecileri ile DSİnin göz yumduğunu ileri sürdü.
     Kendilerinin 1999 yılında belediye olduklarını hatırlatan Barut, 2000 yılında bu konuyu mahkemeye götürdüklerini ve otelin dere yatağını değiştirmekten dolayı para cezası aldığını kaydetti.
     Fotoğraf ve sinevizyonla dere yatağının eski ve yeni halini gösteren Barut Düz giden dere, yapılan değişikler sonucunda S şeklini aldı. Ilıca Deresinin kuzeyine su tutmak amacıyla bir baraj yapılmalıdır. Bu barajla hem bölge sel felaketinden korunur hem de bölgedeki arsalar sulanabilir dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER