Evleri yanan üç aile için Mevlana

Evleri yanan üç aile için Mevlana Evi -Dursunbeyde geçen hafta çöp evde başlayan yangın sonucu evleri zarar gören üç aile, geçici olarak Mevlana Evlerine yerleştirildi


BALIKESİR (A.A) - Dursunbey ilçesinde, geçen hafta çöp evde başlayan yangın sonucu evleri zarar gören üç aile, geçici olarak Mevlana Evlerine yerleştirildi.
     Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, geçen hafta Cuma günü, Şabanlar köyünde yaşayan ve akli dengesi yerinde olmayan kişinin evine topladığı çöplerin tutuşması sonucu yangın çıktığını anımsattı.
     Çöp ev yangınında alevlerin, yakınlarındaki üç eve sıçradığını belirten Üçer, şunları söyledi:
     Dursunbey ve Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü ile belediyeye ait arazöz ve itfaiye ekipleri, müdahale ettikleri yangını daha fazla büyümeden söndürdü. Yangında dört ev kullanılamaz hale geldi. Olaydan hemen sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kızılayla irtibata geçtik. Yangından zarar gören vatandaşların evleri, yapılıncaya kadar ikamet etmeleri için Mevlana Evi talep ettik. Üç aile, geçici olarak kurulan Mevlana Evlerine yerleştirildi. Akli dengesi yerinde olmayan vatandaşımız da şimdilik akrabalarının yanında kalıyor.
     Evleri yanan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ödenek talep edildiğini dile getiren Üçer, İş makineleriyle enkazın temizlenmesinin ardından tamirat ve inşaat işlerine başlanacak. Kısa sürede ailelerin mağduriyetleri giderilecek dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Atam / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Evleri yanan üç aile için Mevlana Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER