Evlerdeki altın günleri yıldızlı otellere taşındı

Evlerdeki altın günleri yıldızlı otellere taşındı -Çanakkalede bazı kadınlar, ayda bir evlerinde düzenlediği altın günlerini artık yıldızlı otellerde yapmaya başladı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalede, kadınların hem bir araya gelmek hem de tasarruf amacıyla evlerinde yaptığı altın günleri, yıldızlı otellere taşındı.
     Çanakkaledeki bazı kadınlar, altın günlerinde misafirlerini yıldızlı otellerde ağırlamaya başladı. Gün sırası gelen kadın, misafirini ağırlayacağı otelle görüştükten sonra ikram edilmesini uygun gördüğü yiyecekleri belirliyor. Otelin salonunda bir araya gelen kadınlara, otel görevlileri hizmet ediyor.
     Güne katılan Belgin Akpınar, para günü dolayısıyla otele geldiklerini söyledi. Yaşlarının ilerlediğini, evlerdeki altın ve para günlerinin çok telaşlı olduğu ifade eden Akpınar, bu nedenle toplantılarını otellerde yapmaya karar verdiklerini bildirdi.
     Bizler için daha iyi oluyor. Hem oteller kazanıyor hem de biz böyle ayda bir toplanıyoruz diyen Akpınar, Çanakkaledeki hanımlar çok hareketli bu yüzden. İkramlardan çok memnunuz. Dostlarla bir arada olup, günümüzü geçirmeye çalışıyoruz. Altın ve para günlerini otellerde yapıyoruz, evlerimizi kapattık. İkramlarımız otelden karşılanıyor. Ev sahibi ayarlamaya çalışıyor bunu. Ayda bir toplanarak günlerimizi dostlarımızla geçirmeye çalışıyoruz ifadelerini kullandı.
     Gençay Erüstün de eskiden altın günü için evlerde toplandıklarını, yorucu olduğunu bunu otellerde yapmaya karar verdiklerini belirterek, 15 çeşit yemek, tatlısı, tuzlusu, ekşisi, pilavı... Baktık ki yorgunluk. Yaş da 60ı 70i bulunca, böyle otellere, güzel yerlere gelip, gönlümüzü eğlemek istedik. Hepimiz ayda bir geliyoruz. Ama benim bir ayda 8 günüm var mesela. 10 tane günü olan da var. Günlerimizi güzel geçirmeye çalışıyoruz gaye bu. Yiyip içip hoş geçiyoruz diye konuştu.
     Güner Tandoğan da otellerde yapılan altın ve para günlerinin daha rahat olduğunu, yaşları ilerlediği için misafirlerine hizmet etmekte zorlandıklarını vurguladı.
     Aliye Şengör ise daha önce Bodrumda böyle toplantılar düzenlediklerini, Çanakkaleye gelince burada da devam ettiklerini belirterek, Bodrumdaki arkadaşlarla burada da buluştuk ve ayda iki kere para günü yapıyoruz. Evlerde altın günü bitti, artık zor oluyor. Burada her şey önüne geliyor. Hem buluşuyoruz, hem paralarımızı veriyoruz. Böyle daha rahat oluyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir : Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Evlerdeki altın günleri yıldızlı otellere taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER