Evinin odasını müzeye dönüştürdü

Evinin odasını müzeye dönüştürdü -Ilgazın Gaziler köyünde yaşayan İsmail Esen evinin bir odasını müzeye çevirerek Anadoluda geçmiş yıllarda kullanılan eşyaları sergiliyor


ÇANKIRI (A.A) - Ilgazın Gaziler köyünde evinin bir odasını müzeye çeviren İsmail Esen (67), Anadoluda geçmiş yıllarda kullanılan eşyaları sergiliyor.
     Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbulda 35 yıl esnaflık yaptıktan sonra emeklilik döneminde müze yapmaya karar verdiğini belirterek, amacının genç nesile ve torunlarına geçmişten bir şeyler bırakmak olduğunu söyledi.
     Zamanla çoğalan eşyaları sergilemek için de bir kaç yıl önce köy evinin bir odasını müzeye dönüştürdüğünü aktaran Esen, şöyle konuştu:
     Bu müzeyi hayatımın sonuna kadar büyüterek yaşatacağım. Müzemde yaklaşık 500 parça eşya bulunuyor. Bunlar Anadoluda yıllar önce kullanılmış ve bazı bölgelerde halen kullanılan eşyalardır. Bunların arasında bağlama, tespih, tabak çanak, eski kilimler, gramofon, yayık, eski saatler, telefon, kemençe, radyo, ütü, televizyon, kılıç, fotoğraf makinesi, ibrik, eski tahta kaşıklar, eski dikiş makineleri başta olmak üzere bir çok parça bulunuyor.
     Müzeyi merak eden insanların sık sık evini ziyaret ettiğini aktaran Esen, ziyaretçilere işinin ve kızının hizmette bulunduğunu söyledi.
     Esen, odaya sığmayacak olan bazı eşyaları da evinin bahçesine yerleştirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Evinin odasını müzeye dönüştürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER