Evinin çatı katını kuş bahçesine çevirdi

Evinin çatı katını kuş bahçesine çevirdi -Manisada iki yıl önce bir kedinin ağzından kurtarıp tedavi ettirdiği muhabbet kuşunun bakımını üstlenen Rıza Yaşar, bir süre sonra kuşçuluğa merak sarınca evinin çatı katı kuş bahçesine dönüşt


MANİSA (A.A) - Muammer Kökcüoğlu - Manisanın Saruhanlı ilçesinde iki yıl önce bir kedinin ağzından kurtarıp tedavi ettirdiği muhabbet kuşunun bakımını üstlenen Rıza Yaşar (36) bir süre sonra kuşçuluğa merak sarınca evinin çatı katını kuş bahçesine çevirdi.
     Saruhanlı Cengiz Topel Mahallesinde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Rıza Yaşar, 2 yıl öncesine kadar kuşlara ilgi duymadığını, gelişen olaylar sonucu muhabbet kuşu üreticiliğinin kendisinde hobi haline geldiğini belirtti.
     Oturduğu evin çatı katındaki odada 80 kuşa bakan Rıza Yaşar, muhabbet kuşu üreticiliğine başlayışının hikayesini AA muhabirine şöyle anlattı;
     İki yıl önce mahallede dolaşırken bir kedinin ağzında çırpınan bir kuş gördüm. Uzun süren kovalama sonunda kediyi yakalayıp kuşu ağzından kurtardım. Yaralı haldeki muhabbet kuşunu ilçedeki bir veterinere götürüp tedavi ettirdim. Sonra o kuşu eve getirip bakmaya başladım. Sahibi çıkar diye birkaç gün bekledim, sordum soruşturdum. Arayan soran olmayınca kuşa ben sahip çıktım.
     Kuş dişi olduğu için bir süre sonra ona bir eş aramaya başladık. Birkaç gün sonra da erkek bir muhabbet kuşu bulup getirdim. İkisi bir kafeste yaşamaya başladı. Zamanla bende merak oluştu. Yeni kuşlar satın aldım. Doğup üreyenler de oldu. Şu an 40 kafeste 80 kuşa bakıyorum. Bundan büyük keyif alıyorum. Kuşçuluk bende vazgeçilmez bir hobi haline geldi.
     Yaşar, iyileşip yaşama tutunmasını sağladığı muhabbet kuşunu, aylar sonra çok sevdiği bir arkadaşına hediye ettiğini söyledi.
    
     -24 saat müzik dinliyorlar-
    
     Kuşların bakımını yapmaktan keyif aldığını belirten Yaşar, kuşları yem ve çeşitli gıdalardan hazırladığı mama ile beslediğini, kuşların strese girmelerini önlemek için de onlara radyodan 24 saat müzik dinlettiğini kaydetti.
     Geçmişte böyle bir hevesinin olmadığını, ancak 2 yıldan bu yana çalıştığı işyerinden arta kalan zamanını kuşlarının yanında geçirdiğini anlatan Rıza Yaşar, Çok güzel bir duygu, kuşların yanında stres atıyorum. Onların sesi bana huzur veriyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Evinin çatı katını kuş bahçesine çevirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER