eveli Ovasında İyi Tarım Uygulamaları

eveli Ovasında İyi Tarım Uygulamaları


KAYSERİ (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan İyi Tarım Uygulamaları Develide de gerçekleştiriliyor.
     Gelecek nesillere kirletilmemiş bir çevre ve toprak bırakmak amacıyla hayata geçirilen uygulamaya ilgi her geçen gün artıyor.
     Uygulama kapsamında Develide bodur ve tam bodur meyve bahçelerinden 8 işletme 550 dekar tarım arazisinde üretim yapıyor.
     Öztürk Tarım işletme sahibi Alaeddin Öztürk, yaptığı açıklamada, Develi Ovasındaki 9 bin hektar arazideki toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması sonrasında bodur ve yarı bodur elma işletme sayısında artış olacağını ve beraberinde soğuk hava deposu çalışmalarının başlayacağını ifade etti.
     Develide İyi Tarım Uygulama bahçesiyle örnek üretim yaparak elde ettiği ürünleri yurt içi ve yurt dışı pazarlarında değerlendiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:
     Zile beldesinde 30 bin bodur elma fidanımız bulunuyor. Erciyes Dağından esen sert rüzgarlar, Develi Ovasının toprak yapısından kaynaklı olarak elde edilen elma aroması ve soğuk iklim sayesinde elma üretiminde istenilen doğal sertliğin yakalanarak iç ve dış pazarda aranan ürün haline gelmesini sağlıyor. Dış pazarda ürünün fiyatı kadar kalitesi ve güvenilirliliği de önemli. İyi Tarım Uygulamaları ürünün güvenilirliğini ve kalitesini artırdığı için dış pazarlara daha kolay açılabiliyoruz. Bu durumda rekabet gücümüzü ve pazarlama imkanlarımızı geliştiriyor.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber eveli Ovasında İyi Tarım Uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER