Etkinlik kapsamında Mersine gelen büyükelçi ve

Etkinlik kapsamında Mersine gelen büyükelçi ve diplomatlar Tarsus TSOyu ziyaret edip, tarihi yerleri gezdi


MERSİN (A.A) - Türkiye-Arap Ülkeleri İşadamları Derneğinin (TURAB) düzenlediği, Arap Birliği Mersinde programı kapsamında kente gelen 17 ülkenin büyükelçi, büyükelçilik müsteşarı ve maslahatgüzarları Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti ve bazı tarihi mekanları gezdi.
     Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile gerirerek, diplomatlara Tarsusun ekonomik, sosyal, kültürel, tarihsel gelişimiyle ilgili bilgi verdi.
     Arap Birliği ülkeleriyle akraba olduklarını, onlara bakınca kendilerini gördüklerini belirterek Birbirimizden farkımız yok. Tarsus ve Mersin başta olmak üzere Türkiyenin her yanında yatırım ve karşılıklı ticareti istenilen düzeye getirmemiz lazım. Tarsus 10 bin yıllık bir kent ve Türkiyede sanayinin gelişmesine öncülük etmiş bir kent. Türkiyenin ilk Ticaret ve Sanayi Odası Tarsusta kurulmuş. Gelin Tarsusumuza her alanda rahatlıkla yatırım yapın. Karşılıklı alışveriş yapacağımız çok ürün var. Ama her şeyden önemlisi sizinle olan akrabalık ve dostluk bağlarımızdır dedi.
     Arap Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri ise Tarsus ve Mersini çok sevdiklerini dile getirerek Bizler de sizin gibi düşünüyoruz. Kardeşlik ve dostluk bağlarının yanı sıra ticaret konusunda önümüzdeki süreçte çok ciddi adımlar atacağız. Bundan kuşkumuz yok. Mersin bölgesi çok övünülecek bir bölge ve her türlü yatırıma sahip. İnşallah bundan sonra karşılıklı ziyaretlerimiz ve işbirliğimiz devam edecek. Zaten 2013 Akdeniz Oyunları için de geleceğiz diye konuştu.
     Ziyaretin ardından Arap diplomatlar ilçedeki tarihi mekanları gezdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Etkinlik kapsamında Mersine gelen büyükelçi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER