ESO Teknoloji Ödülleri açıklandı

ESO Teknoloji Ödülleri açıklandı -Teknoloji Geliştirme Ödülü Arçelikin oldu -ESO Başkan Savaş Özaydemir: Amacımız sanayicileri teşvik etmek ve teknolojik çalışmaları kamuoyuna duyurmak


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiyede ilk kez Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından verilmeye başlayan Teknoloji Ödüllerinin sahipleri açıklandı. Teknoloji Geliştirme Ödülü Arçelikin oldu.
     ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ESO Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, ödüller için başvuruların, ikisi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), ikisi Eskişehir Osmangazi ve Anadolu üniversiteleri, üçü ESO temsilcilerinden olmak üzere 7 kişilik bir Seçici Kurul tarafından değerlendirildiğini kaydetti.
     Bugüne kadar 59 firmanın bu ödüllerin sahibi olduğunu hatırlatan Özaydemir, şöyle konuştu:
     Buradaki amacımız sanayicileri teşvik etmek ve teknolojik çalışmaları kamuoyuna duyurmak. Ödülleri düzenleyeceğimiz ödül töreniyle vereceğiz. Teknoloji Geliştirme Ödülüne, özellikle pirinç saklama amaçlı sıcaklık ve rutubet dengelenmiş bir bölümün yer aldığı Çin pazarı için 3 kapılı kombi buzdolabı projesi ile Arçelik AŞ layık görüldü. Ürün Geliştirme Ödülü, Metal desteksiz sabit diş protezleri için cam emdirilmiş zirkonya destek sistemini geliştirme projesi ile Seramdent Diş Seramikleri ve Nano Malzemeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. firmasına verildi. Teknoloji uygulama ödüllerine ise Nanotech İleri Teknoloji Malzemeleri Elektrik ve Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Pieoelektrik Malzemeler ve Uygulamaları Projesi ile Alp Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ de IBR Point Milling TEYTEP Projesi ile ödüle layık görüldü. Jüri Özel Ödülünü ise Anadolu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Özgür Yılmazel ve Uzman Erk Erkin mobil cihazlar yardımıyla uzaktan sınav uygulaması projesi ile aldı.
     ESO kurucularından ve eski başkanlarından Mümtaz Zeytinoğlu anısına, Türkiyedeki ilk kez ESO tarafından 1985 yılından itibaren her iki yılda bir defa verilen teknoloji ödülleri, 3 kategoriden ve bir jüri özel ödülünden oluşuyor.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ESO Teknoloji Ödülleri açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER