ESO seçimlerine doğru

ESO seçimlerine doğru -ESO Başkanı Özaydemir: "Seçim sürecini bu kuruma yakışır bir şekilde faaliyetlerimizi, gelecek projelerimizi anlatarak tamamlayacağız"


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde yapılanları eleştirerek, "Seçim sürecini bu kuruma yakışır bir şekilde faaliyetlerimizi, gelecek projelerimizi anlatarak tamamlayacağız" dedi.
     Özaydemir, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, sanayi odasını polemikten, hak etmediği tartışmalardan uzak tuttuklarını ve sanayicileri 2023 hedeflerine taşıyacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
     Seçim yarışını "demokrasi bayramı" olarak gördüklerini dile getiren Özaydemir, "Bu yarışın ilkeli, seviyeli olmasını istesek de bazen yol kazaları yaşayabiliyoruz. Eğer bir aday gerçekten hazırlıklı değilse, sanayicilerimiz için projeleri yoksa, kişisel hırsları yüzünden tartışma sahasını fikirden çekerek, projeden çok kişiliklere, bazen hakarete, resmi evrak yırtmaya, sanayici vasfı olmayan üye kaydı yaparak üstünlük kurma hevesine tevessül ederek gündemde kalmaya çalışıyor" diye konuştu.
     Sanayinin zamanla birlikte değiştiğini ve üyelerin bu kapsamda beklentileri olduğu belirten Özaydemir, bu beklentileri karşılamaya odaklandıklarını ifade etti.
     Özaydemir, şunları kaydetti:
     "Yoksa merak etmeyin, benim kültürümde de delikanlılık vardır. En ağır cevapları bulmakta sorun yaşamam ama ben Türkiyenin lokomotifi bir sanayi kentinin, Eskişehirin sanayi odası başkanıyım. Seçim sürecini de bu kuruma yakışır bir şekilde faaliyetlerimizi, gelecek projelerimizi anlatarak tamamlayacağız. Kendinden çok bu kurumu önceleyenlerin yapması gereken de budur. Yoksa atak olayım derken, batak olursunuz."
    
     -"Neden aday oldum"-
    
     ESO başkanlığı döneminde yaptıkları projeleri anlatan Özaydemir, yeniden neden aday olduğunu konusunda "Ömrünü Eskişehir sanayisine vermiş bir insan, statükocu zihniyetin 2023 hedeflerimiz ve ihtiyaçlarımız ortadayken bu şekilde Eskişehirin geleceğini tehlikeye uğratmasına nasıl seyirci kalır- Yasal değişiklik hayata geçip tekrar seçilme hakkını elde ettiğimde, hemen karar vermedim ancak sanayici dostlarımız benzer kaygılarını dile getirdiğinde bir dakika bile düşünmedim, şimdi görüyorum ki, iyi ki düşünmemişim" ifadesini kullandı.
     Gündemlerinin projeleri hayata geçirmek olduğuna dikkati çeken Özaydemir, şöyle konuştu:
     "Tüm bu uğraşlarımızın içinde, üyelerimizi manüpile etmek için atılan kısa mesajlar, oda çalışanlarımızın ve bazı üyelerimizin seçilirsem, sizlerle görüşeceğiz tehditleri ve bahsettiğim bu statükocu zihniyet için hukuki sonuçlar doğurabilecek işlemlerle uğraşıyoruz. Sanayicimiz, üyelerimiz ve oda çalışanlarımız sahipsiz değildir. Bunu herkes bilsin. Kişisel ihtiraslarını, sinirini, agresifliğini kontrol edemeyen, ne olursa olsun bu makama oturmak isteyen bu anlayış işte bunun için kaybedecek."
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber ESO seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER