Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Çalıştayı

Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Çalıştayı -Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Altunyaldız: -Yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması için çalışma başlattık


ANKARA (A.A) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız,yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması için çalışma başlattık dedi.
     Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Çalıştayı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 81 ilden gelen başkanlar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla Kızılcahamam Asya Otelde başladı.
     Müsteşar Altunyaldız, çalıştayda yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarlar için Değişim, Dönüşüm ve Destek (3D) programına göre, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması için çalışma başlattıklarını belirtti.
     Altunyaldız, şunları söyledi:
     Yok olmaya yüz tutmuş mesleklerin korunması için çalışma başlattık.Kendi ürettikleri ürünleri satanlara münhasır olmak üzere, el dokuma işleri, bakır işlemeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık, yorgancılık, keçecilik, lüle ve Oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik, oyacılık ve bunlar gibi geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyette bulunanlarI, esnaf muaflığı kapsamına alarak gelir vergisinden muaf tuttuk.
    
     -Esnaf ve sanatkara destek-
    
     Esnaf ve sanatkarların ihtiyaçlarına cevap verecek bir teşvik ve destek mekanizmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Altunyaldız, bu amaçla başlatılan çalışma kapsamında, esnaf ve sanatkarların rekabet gücünü artıracak, değişim ve gelişimini destekleyecek bir teşvik ve destek sistemini kurmayı istediklerini kaydetti.
     TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de alışveriş merkezleri, perakende sektörü, haksız rekabetin önlenmesi, ustalık belgesi gibi sorunların artık çözümlenmesi gerektiğini söyledi.
     Palandöken, esnafın iş yapabilmesi için bu sorunlarla ilgili yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.
    
     Muhabir: Mustafa Özdemir
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Esnaf ve Sanatkarlar Şurası Hazırlık Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER