Eskişehir ile Frankfurt kardeş kent anlaşması

Eskişehir ile Frankfurt kardeş kent anlaşması imzaladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Almanyanın Frankfurt kenti ile Eskişehir arasında kardeş kent anlaşması imzalandı.
     Frankfurt Belediye Sarayında düzenlenen törende, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, iki kentin kardeşlik sözleşmesine imza koydu.
     Törende Türkiyenin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Ekonomi Ataşesi Gürol Başaran, Ticaret Ataşesi Gülay Babadoğan Tarakcıoğlu, muavin konsolos Işıl Işık Civelek, Eskişehirden 23 kişilik bir heyet ile Frankfurt meclis üyeleri de hazır bulundu.
     Feldmann, Frankfurt kentinin farklı kültürlerin buluşma yeri olduğunu belirterek, "Frankfurtta 170 farklı ulustan kişi yaşıyor. Toplumumuzda göçmen kökenliler arasında çoğunluğu Türk toplumu oluşturuyor. Bugün hem Türkiye hem de Frankfurt için çok sevindirici bir gün" dedi.
     Eskişehir ile Frankfurtun kardeşlik anlaşmasının 23 Nisana denk gelmesinin de güzel bir tesadüf olduğunu dile getiren Feldmann, "Mustafa Kemal bugünü çocuklara armağan etti. Çocuklar geleceğimizdir" diye konuştu.
     Yılmaz Büyükerşen de geçen yıllarda Frankfurt ile kardeşlik projesinin kendisine intikal etmesinin ardından hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi.
     İki kentin dostluğunu "iki vücutta tek bir ruh" olarak nitelendiren Büyükerşen, şöyle devam etti:
     "Atılan bu imzayla Eskişehir ile Frankfurt kentleri uzun ve güzel bir yolculuğa çıkacaktır. Birlikte çıkılan bu kardeşlik yolunda atılacak adımlar, en azından kendi bölgelerimizdeki Türk ve Alman okulları arasında iyi ilişkilerin güçlenmesine imkan tanıyacaktır. Aynı zamanda kültürel farklılığı bir zenginlik olarak da gösterecektir."
     Büyükerşen, Frankfurt belediyesinin altın defterini de imzaladı.
    
     Muhabir: Frankfurt / Cüneyt Karadağ
     Yayıncı: Şermin Coşkun
<< Önceki Haber Eskişehir ile Frankfurt kardeş kent anlaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER