Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -65 yaş üstü vatandaşlara göz taraması


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde, 65 yaş üstü vatandaşlarda görme kaybına yol açan retina hastalıklarının yerinde ve erken saptanması projesi başlatıldı.
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Göz Ana Bilim Dalı tarafından yürütülen, Kalkınma Bakanlığı, Bursa Bilecik Kalkınma Ajansı, Sağlık Bakanlığı, Eskişehir Sağlık Müdürlüğü, Tepebaşı Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesinin destekleri ve işbirliğiyle gerçekleştirilen projenin Tepebaşı Bölgesindeki ayağı, Tepebaşı Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Beldeevinde gerçekleştirildi.
     Etkinliğe, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ehmet Ataç, ESOGÜ Göz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hikmet Başmak katıldı.
     Konuşmaların ardından göz taramaları başlatıldı.
    
     -Odunpazarı Evleri geçmişi yansıtıyor
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tarihi Odunpazarı Bölgesindeki meydanına yapılan odun taşıyan at arabası heykeli bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.
     Odunpazarına adını veren köylülerin odunlarını sattıkları meydanda geçmişi temsil eden at arabası heykeli fotoğraf çektiren vatandaş, yapılan restorasyon çalışmalarıyla bölgenin geçmişi yansıttığını kaydetti.
    
     -CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları çocuklarla
    
     CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Örgütü başlattığı Yasamak Öğrenmektir adlı projenin ikinci ayağını gerçekleştirildi.
     Hedef kitlesi çocuklar ve kadınlar olan projeyle Sabancı Uzay Evi ve Bilim Deney Merkezine gezi düzenleyen CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları, yapılan geziyle evrenselliği ve uzayın büyüklüğü hakkında bilgilendirmeyi artırmayı amaçladıkları kaydedildi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER