Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -MHP İl Başkan Yardımcısı Tiftikten, Hamamyolundaki kokuya tepki


ESKİŞEHİR (A.A) - MHP İl Başkan Yardımcısı Metin Tiftik, Hamamyolu Caddesindeki kötü kokunun giderilmemesine tepki gösterdi.
     Tiftik, yaptığı yazılı açıklamada, Hamamyolu Caddesindeki esnafın, alışveriş merkezleri sebebiyle azalan işlerine caddedeki kötü koku daha da olumsuz etki yaptığını bildirdi.
     Basında her gün Hamamyolundaki kokuyla ilgili haberlerin çıkmasına rağmen bir çözüm arayışına gidilmediğini ifade eden Tiftik, şunları kaydetti:
     Hamamyolundan geçen insan sayısı günden güne azalmakta bu da caddenin cazibe merkezi olmaktan çıktığını göstermektedir. Yetkililerin bu sorunu en kısa sürede çözmesini, çözülemiyorsa çözecek olana bırakmalarını istiyoruz.
    
     -Tepebaşından kadınlara sertifikalı çocuk bakım eğitimi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesinin Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversiteleri arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen Evde Çocuk Bakan Kadın Yetiştirme projesi tamamlandı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında yenidoğan-3 yaş arası çocukların bakımlarını gerçekleştirecek kadınların yetiştirildi. Eğitim programına 30 kadın seçilerek, 4 hafta teorik eğitim, 2 hafta anlaşmalı kurumlarda staj yaparak, sınav sonucunda Anadolu Üniversitesi ve Tepebaşı Belediyesi onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.
     Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Gürcüoğlu, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesinde gerçekleştirilen sertifika töreninde, Tepebaşı Belediyesi olarak yaşama değer katan tüm projelerin içerisinde olduklarını belirterek, böylesine önemli bir konuda kadınlara verilen eğitimle istihdam yaratıldığını kaydetti.
     Tepebaşı Belediyesinin kadını evden çıkartarak, yaşamda değerli kılan çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini ifade eden Gürcüoğlu, projede emek harcayan herkese teşekkür etti.
     Törende proje kapsamında eğitim verenlere ve eğitimleri tamamlayan kadınlara sertifikaları verildi.
    
     -Ataç, çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezinde veliler ve çocuklarla bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ataç Tepebaşı Belediyesinin gerçekleştirdiği projeler konusunda bilgi verdi.
     Esentepede yeni bir çocuk sanat merkezinin çalışmalarına başladığını ifade eden Ataç, Tepebaşı Belediyesinin, Eskişehirin gelişen yüzü olarak, gelecek adına önemli yatırımlar yaptığını bildirdi.
    
     -Tepebaşında sağlık taraması
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi ilköğretim okullarındaki sağlık taramaları kapsamında 3 okulda, 256 çocuk kontrolden geçirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, sağlık taramalarında göz, diş, kulak burun boğaz konusunda kontroller yapılarak, sağlık sorunu tespit edilen çocukların tedavi için hastaneye yönlendirilerek, tedavileri gerçekleştirildi.
     Sağlık taramalarında çocuklara Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan diş fırçası, diş macunu ve temel temizlik ürünlerinin bulunduğu çantalar dağıtıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER