Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -TEIden Dünya Kadınlar Gününe özel program


ESKİŞEHİR (A.A) - TEI, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü dolayısıyla kadın çalışanlarına kutlama programı düzenledi.
     TEIden yapılan açıklamada, TEI Genel Müdürü Akın Duman tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel, TEI tesislerinde kadın çalışanlarına yönelik program düzenlendiği bildirildi.
     Açıklamada, etkinliğin, çalışanlara verilen değer ve onların motivasyonuna yapılan bir yatırım olarak değerlendirildiği belirtildi.
     TEInin kuruluşu ve bugünkü büyüklüğüne ulaştırılmasında büyük emekleri olan TEI kadın çalışanlarının, bilimsel, teknik, kültürel ve sosyal donanımlarıyla TEInin misyonuna ve vizyonuna önemli ölçüde katkı sağladığı ifade edilen açıklamada, TEInin faaliyet gösterdiği her alanda yönetici, mühendis, uzman ve teknisyen olarak başarılı görevler üstlenen kadın çalışan sayısının her geçen gün daha da arttığı vurgulandı.
    
     -Halk Sağlığı Müdür Vekili Gültekinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama mesajı-
    
     Halk Sağlığı Müdür Vekili Hayri Gültekin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yayımladığı mesajla kutladı.
     Gültekin, mesajında, tüm dünyada her 3 kadından birinin yaşamlarının bir döneminde fiziksel şiddete maruz kaldığını ve diğer yollarla taciz edildiğini bildirerek, Türkiyede ise her 10 kadından dördü fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Her 10 kadından biri gebeliği sırasında fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açıkladığı bu veriler kadınlar açısından durumun ne kadar zor ve rahatsız edici olduğunu ortaya koyuyor. Artık toplumsal cinsiyet eşitliliğinin konuşulduğu, buna uygun davranımların geliştirildiği bu dönemde kadınların yaşam hak ve özgürlükleri tam olarak sağlanmalıdır ifadelerini kullandı.
     Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde 379 erkek çalışana karşılık 679 kadın çalışan bulunduğuna dikkati çeken Gültekin, tüm çalışanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
    
     -Büyükşehir Belediyesinden kadın sağlığı eğitim programı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması (TAP) Vakfı işbirliğiyle uygulanacak olan Kadın Sağlığı Eğitim Programı, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ev sahipliğinde başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kadın Sağlığı Eğitim Programının (KSEP), kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek temel koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi ve sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla oluşturulduğu bildirildi.
     Eğitimle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Jale Nur Süllü, eğitim programında amacın kadına ve aileye koruyucu sağlık davranışlarını kazandırmak, sağlık bilincini yükseltmek ve kadını güçlendirmek olduğunu vurguladı.
     Merkezde gerçekleştirilecek 13 haftalık eğitim sonunda katılımcılara belge verileceği kaydedildi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER