Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Konserde İspanyol ezgileri sunuldu


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından İspanyol ezgilerinden oluşan konser sunuldu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayında düzenlenen konserin orkestra şefliğini, Ender Sakpınar yaptı.
     İspanyol ezgilerinin sunulduğu konserde, orkestraya, konuk sanatçılar viyola sanatçısı Can Şakul ile kontrbas sanatçısı Orhan Mert Keser eşlik etti.
    
     -Belediye Başkanı Sakallıdan Terziler Odasına ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Terziler Odasını ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Oda Başkanı Süleyman Dönerden çalışmalarına ilişkin bilgi alan Sakallı, Odunpazarı Belediyesi olarak her platformda desteğe hazır olduklarını bildirdi.
     Döner de Sakallıya, odaya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
    
     -Sakallı, genç girişimcilere ders verdi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirmeci ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Hizmet Merkezince düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında genç girişimcilere son dersi verdi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sakallı, sunumunda, en temel unsurun girişimci olduğunu bildirdi.
     Girişimci ruhu yoksa üretim faktörleri ve diğer unsurların bir araya gelip yatırıma dönüşmesinin mümkün olmayacağını belirten Sakallı, . Elinizde toprak, sermaye, para olabilir ama bunların hepsini bir araya getirebilen yegane unsur, girişimci faktöründen geçmektedir ifadesini kullandı.
     Sakallı, başvuru sahibi 240 girişimciden 30unun eğitim alabildiğini bildirerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Tanburi Cemil Bey, doğumunun 140ncı yılında anıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türk saz musikisinin ünlü bestekarlarından Tanburi Cemil Bey, doğumunun 140ıncı yıl dönümünde, Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte anıldı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Sazendeleri grubu, sanat yönetmenliğini Orhan Eryılmazın yaptığı etkinlikte, Tanburi Cemil Beyin çaldığı enstrümanlarla müzik dinletisi sundu.
     Tanburi Cemil Beyin taş plak kayıtlarının da dinletildiği etkinlikte, Eskişehirli bestekar ve müzikolog Prof. Dr. Zeki Atkoşar tarafından Tanburi Cemil Beyin yaşamı hakkında bilgi verildi.
     Etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, onur konuğu olarak davet edilen Maide Bolel Huzurevi sakinleri ile sanatseverler katıldı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER