Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -UNESCO Türkiye Milli Komisyonu heyeti, Odunpazarını gezdi


ESKİŞEHİR (A.A) - UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Eskişehirde, tarihi Odunpazarı bölgesini ziyaret etti.
     Odunpazarı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, UNESCO heyetinin gezisine, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hülya Çopuroğlu ve Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.
     UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Oğuz, yaptığı açıklamada, Odunpazarının Dünya Mirası Geçici Listesinde olmasını geçici bir süre için uygun bulduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     Ama bunun kısa zamanda dünya mirasının kalıcı listeye alınması gereken bir miras olduğu konusunda da gerçekten bugün öğrendiklerimizle birlikte Odunpazarının buna layık olduğunu düşünüyoruz. Odunpazarının, UNESCOnun Daimi Listesine alınması hususunu sürekli gündemde tutacağız.
    
     -Prof. Dr. Oğuz, Şelaleparkı beğendi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Anadolu Üniversitesinin kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanlarından Prof. Dr. Orhan Oğuz, Odunpazarı Belediyesi Şelaleparkı ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, eşi Güler Oğuz ve kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz ile birlikte Şelaleparka gelen Prof. Dr. Orhan Oğuz, burada gördüğü Eskişehir manzarasına hayran kaldı.
     Şelaleparkı beğendiğini ifade eden Oğuz, Eskişehirin gelişmesine ve kalkınmasına katkısından dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı-ya teşekkür etti.
    
     -Başkan Sakallı, üstyapı çalışmalarını denetledi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Kırmızıtoprak Mahallesinde devam eden üstyapı çalışmalarını denetledi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sakallı, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     Eskişehir halkına nitelikli yaşam alanları kazandırmak için üstyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini belirten Sakallı, Üstyapı çalışmalarımız sadece asfaltla sınırlı değil. Birçok mahallede eş zamanlı yeni yol açma, yol genişletme, kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımız devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER