Eskişehirdeki ihale soruşturması

Eskişehirdeki ihale soruşturması -CHP İl Başkanı Gölet: Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, yarın Büyükşehir Belediyemizde olacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun yarın Eskişehir Büyükşehir Belediyesini ziyaret edeceğini bildirdi.
     Gölet, parti il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturmaya ilişkin, söz konusu soruşturmaya neden olan dosyanın, 2006 yılında Eskişehir Gelişim ve Dönüşüm projeleri döneminden kalan bir dosya olduğunu belirtti.
     Dosya her türlü incelemeden geçmiş, Sayıştay tarafından da incelenerek soruşturmaya gerek olmadığına karar verilmiş, dönemin İçişleri Bakanı tarafından da soruşturmaya gerek yoktur şeklinde imza altına alınmıştır diyen Gölet, şöyle konuştu:
     Peki, aradan geçen bunca zamana karşı bugün ne değişmiştir de aynı konu yeniden gündeme getirilmiştir- Bizim, hepimizin üzerinde durması gereken ve cevabı bulunması gereken soru budur. Tüm ülke kamuoyu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinde yaşananların hangi amaç ve niyetle yapıldığını çok iyi görmektedir. Gerek bize ulaşan mesajlar, gerekse çeşitli vesilelerle aldığımız geri dönüşler, Türkiye kamuoyunun Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve onun Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşenin yanında olduğunu göstermiştir. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da yarın saat 11.30da Büyükşehir Belediyemizde olacak.
    
     -CHP Eskişehir Milletvekili Kurt
    
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da soruşturmayı yapanların, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilisi olmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:
     Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğüyle ilgili hiçbir şikayetimiz yok. Çünkü soruşturmayı yapanlar, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilisi değil, dışarıdan getirilmiş. Nedir, niye getirilmiş- Siz dışarıdan birilerini getirmek suretiyle bir çaba içine giriyorsanız, o zaman bizim bu soruşturmanın ana hatlarına güvenimiz kalmaz. Eskişehirde onlarca bu işin uzmanı emniyet görevlisi dururken, Ankara, Kocaeli, Konya, Çorumdan niçin polis gelmiştir- Bunu birileri cevaplamalıdır. Özel olarak gönderilmiş bir ekip olduğunu zannediyorum. Dolayısıyla da ona itiraz ediyoruz. Bizim en büyük sorunumuz budur.
     Kurt, bir gazetecinin Soruşturmanın ileri ki dönemlerinde Yılmaz Büyükerşenin de ifadesine başvurulabilir mi- şeklindeki sorusunu ise Mümkündür. Doğal bir süreç işliyor, işlemesi gerekiyor. Bizim Belediye Başkanının, belediyede bu işlerle ilgili yetkililerin ifadeleri alınmaz, bunlar yargılanmaz diye bir iddiamız yok, mümkündür. Eğer varsa, hakim ya da savcı çağırır ifadesini verir. Bunlar gayet olağandır. Bu, bizim aklanmamıza neden olur. Bundan rahatsızlığımız olmaz diye cevapladı.
     CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ise Dünkü gözaltına almalar, yangından mal kaçırırcasınaydı. Tüm Türkiye tepkili. Ayağa kurşun sıkmak diye bir deyim vardır. Bu defa ayaklarına kurşunu kendilerinin sıktığını düşünüyorum dedi.
     Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler, masal dünyası ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelerinde, ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine dün başlatılan soruşturmada 23 kişi gözaltına alınmış, bunların 5i ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirdeki ihale soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER