Eskişehirde öğretmenler, okula serbest kıyafetle gidecek

Eskişehirde öğretmenler, okula serbest kıyafetle gidecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şubesine üye öğretmenler, yarın okullarında serbest kıyafetle ders verecek.
     Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Altınkaynak, düzenlediği basın toplantısında, Memur-Senin, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliğinin kaldırılması amacıyla yarın tüm yurtta gerçekleştireceği hatırlatarak, şubelerinin sivil itaatsizlik eylemine destek vereceklerini kaydetti.
     12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacak ve işe serbest kıyafetle gideceğiz diyen Altınkaynak, şöyle konuştu:
     Kamu kurum ve kurumlarında 30 yıldır süren kılık kıyafet uygulaması günümüz Türkiyesine yakışmıyor. Özgürlük İçin 10 Milyon İmza kampanyasıyla toplanan imzalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelike teslim edildi. Millet gereğini yapmış, 10 milyon imzanın da üzerine çıkarak 12 milyon 300 bin imzayla iradesini ortaya koymuştur. Sıra milletin taleplerini dikkate alması için hükümetin iradesini ortaya koymasındadır. Eğitim-Bir-Sen olarak, milletin talebini yansıtan imalara sahip çıkacak ve 18 Mart itibariyle eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gideceğiz. Çağ dışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyerek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısında düşünüldüğünde ise başörtülü bayanlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirde öğretmenler, okula serbest kıyafetle gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER