Eskişehirde Kış Atölyesi Partisi

Eskişehirde Kış Atölyesi Partisi -Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezinde ve Sabancı Uzay Evinde sömestr tatili süresince gerçekleştirilen atölyelerin ardından Kış Atölyesi Partisi düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezinde ve Sabancı Uzay Evinde sömestr tatili süresince gerçekleştirilen atölyelerde çocukların yaptığı çalışmalar, Kış Atölyesi Partisinde sergilendi.
     Büyükşehir Belediyesi Bilim Deney Merkezinde gerçekleştirilen partide, Sanatın Bilimcesi, Orada Bir Uzay Var, Bilim Fırtınası ve Arım, Balım, Polenim isimli 4 farklı atölyede çocukların yaptıkları çalışmaların sergilenmesi dışında, bilim ve robot gösterileri, mikroskop gözlemi, zooloji ve biyoteknoloji stantları çocuklar, veliler ve bilim severler tarafından ilgi gördü.
     Yaklaşık 200 bilim sever sergide, yıldızların kalbine nasıl dokunurum-, dinozorların yaşam alanlarında nasıl gezinirim-, arı dans eder mi- ya da DNAdan kolye olur mu- sorularının Bilim Deney Merkezindeki atölyelerde nasıl cevaplandığına tanık oldu.
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin zooloji ve biyoteknoloji stantları da çocukların ilgisini çekti. Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfının çocuklardan oluşan eS.O.eS takımı, lego robot performansı ile robota nasıl yazılım yükleyebildiklerini gösterdi.
     Bilim Deney Merkezi personelinin robot Bilimo performansı ile devam eden parti, dumanlı, patlamalı bilim gösterileri ile katılımcılara adeta heyecan dolu anlar yaşattı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirde Kış Atölyesi Partisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER