Eskişehirde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama

Eskişehirde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezi açıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi tarafından kurulan Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Merkezi düzenlenen törenle açıldı.
     Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesindeki merkezin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim amaçlı kurulan bu merkezin devlet tarafından yapılması gerektiğine kaydetti.
     Devletimiz yapmadığı için iş başa düştü, kollarımızı sıvadık, kendimiz yaptık diyen Özaydemir, şöyle konuştu:
     Eskişehir sanayisinin 2023 yılında 3 kat fazla verim elde etmesi gerekiyor. Karşımızda global üretici var. Biz bir şey üretince karşımızda, Çinlileri yahut başkalarını buluyoruz. Bu yüzden bu hayatta en çok kendi derdimize yanmak zorundayız. Şimdi bir okul hayalimiz var. Bütün bunlar cesaretle olur. Türkiyede liderler cesur olduğu zaman kalkınırız. Hepiniz liderliğe adaysınız. Bulunduğunuz pozisyonun hakkını verin. Türkiyeyi bir adım ileri götürecek çalışmalar yapın. Hepinizi bu ülkede eğitime katkıda bulunmaya davet ediyorum.
     TMMOB Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Yunus Yener de, odanın kurumsallaşma çalışmalarını açılan merkezle pekiştirdiklerini anlatarak, Etkinlik ve hizmet kapasitemizin gelişmesinin somutlanacağı bu hizmet mekanı ile Organize Sanayi Bölgesinde üyelerimiz, meslektaş adayı öğrencilerimiz ve sanayiye yönelik hizmetler verilecektir dedi.
     Yener, merkezde özellikle havacılık yan sanayi ve beyaz eşya alanında prototip yapımı ve karşılaştırmalı ölçümler konusunda çalışmalarda bulunulacağını bildirdi.
     TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Hakan Ünal ise, merkezi kurmada emeği geçenlere teşekkür etti.
     Prototip yapmadan ürün geliştirme sürecinin yüksek maliyetli, uzun zamanlı ve yanlış sonuçlar doğurabileceğini belirten Ünal, merkezdeki araçlar sayesinde Eskişehirde bu eksiğin giderilebileceğini ifade etti.
     Açılış törenine, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, sivil toplum kuruluşları yetkileri ve mühendisler katıldı.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirde Bilgisayar Destekli Tasarım ve Uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER