Eski gol kralı Umdu:

Eski gol kralı Umdu: -Benim futbol oynadığım yıllarda transfer ücreti, 5 daire ediyordu. Bugünkü transfer ücretiyle 70 daire alınıyor


BALIKESİR (A.A) - TFF 1. Türkiye Liginde, 1978-1979 sezonu gol kralı olan Özer Umdu (61), futbol oynadığı yıllarda transfer ücretiyle 5 daire alınabildiğini, bugün ise 70 daire alındığını söyledi.
     Bandırma doğumlu Umdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol hayatına Çelikspor takımında başladığını belirterek, ardından Bandırmaspor Genç ve Çansporda amatör olarak devam ettiğini anlattı.
     Balıkesirspor, Zonguldakspor, Adanaspor ve Beşiktaşta profesyonel olarak forma giydiğini ifade eden Umdu, tekrar döndüğü Adanasporda futbola veda ettiğini söyledi.
     Umdu, 1978-1979 sezonunda Adanaspor forması altında 26 maçta kaydettiği 15 golle, 1. Türkiye Ligi gol kralı oluduğunu vurgulayarak, 20 yıllık futbol yaşamında hiç yedek kalmadığını ifade etti.
     Bandırmada geçimini kafe işleterek kazanan Umdu, şunları kaydetti:
     Beni keşfeden, antrenörüm Suat Mamat oldu. Golcüyü antrenör yaratır. Hoca, sporcuda bu yeteneği yakalarsa, o oyuncunun iki direk arasıyla buluşması kolay olur. Bir de futbolcunun hem tekniği hem de fiziği iyi olacak, Messi-Ronaldo gibi. Onlar dünya çapında santrforlar. Bizim oynadığımız yıllarda Cemil ve Gökmen de zamanlamayı iyi kullanan golcülerdi.
     Oynadığınız yıllarda futboldan ne kazandınız- sorusunu Umdu, Benim futbol oynadığım yıllarda transfer ücreti, 5 daire ediyordu. Bugünkü transfer ücretiyle 70 daire alınıyor. Bizim zamanımızda böyle büyük paralar yoktu şeklinde yanıtladı.
    
     Muhabir : Ahmet Pesen
     Yayıncı : Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Eski gol kralı Umdu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER