Eşine böbreğini verdi

Eşine böbreğini verdi -İzmirde, böbrek yetmezliği bulunan kişiye, eşinden alınan böbrek nakledildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, böbrek yetmezliği bulunan kişiye, eşinden alınan böbrek nakledildi.
     İzmir Kent Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yıl başından itibaren zayıflama, kusma, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları ortaya çıkan tıbbi mümessillik yapan iki çocuk babası Noyan Tanere (45), kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.
     Bir süre diyalize bağlanan Taner, böbrek nakli kararı alınması üzerine İzmir Kent Hastanesine başvurdu. Eşi Serap Tanerin uygun verici çıkması üzerine Noyan Tanere, eşinden alınan böbrek nakledildi.
     Noyan Taner, sağlık sektöründe çalışmasına rağmen sorunları olmadığı için 10 yıldır hasta olarak doktora başvurmadığını belirterek, şunları anlattı:
     Doktorlar her zaman kalp, akciğer, karaciğerlerin kontrol edilmesi uyarısı yapar. Ben de bu uyarıları dikkate alıp tetkik yaptırdım ama bir şey çıkmadı. Bir kongrede beraber olduğum doktor arkadaşıma şikayetlerimden söz edince benden yeni tetkikler istedi. Cebime koyup sonradan bulduğum peçetedeki tetkikleri yaptırdıktan sonra acı gerçekle karşı karşıya kaldım. Böbrek yetmezliği sinsiymiş, son ana kadar hiç belirti vermedi. Meğer benim böbreklerimdeki yetmezliğin başlangıcı 8-9 yıl önceye dayanıyormuş. Arkasından da diyaliz süreci başladı. Eşim gözünü kırpmadan beni makineli yaşamdan kurtardı. Önerim, sağlık ocaklarında bile yapılabilen üre, kreatin tetkiklerini ihmal etmemek. Hayat arkadaşım bana hayat verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
     Serap Taner ise sapasağlam eşinin bir anda nakillik hasta haline geldiğini ifade ederek, Eşime ilk teşhis koyulduğunda ilgilenen nefroloji uzmanı, önemli bir noktaya dikkat çekti. Eşim, o hastaneye üre kreatin değerleri en yüksek olarak giden ikinci hastaymış. İlk hasta da bir doktormuş. Yani doktorların, kendisi için bile böbreklerinden şüphelenmediğini söyledi. Böbrek sağlığı çok önemli. Eşime hayat aşısı olabildiğim için çok mutluyum, ona canım canım feda olsun dedi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Eşine böbreğini verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER