Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdurmuş: Tarım, insanlar ailesini geçindirmek için yaptığı bir sektör iken aynı zamanda ülkeler için de stratejik bir sektör


ERZURUM (A.A) - Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Tarım, insanlar ailesini geçindirmek için yaptığı bir sektör iken aynı zamanda ülkeler için de stratejik bir sektör dedi.
     Erdurmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun hayvancılığın merkezi konumunda olduğunu belirterek, tarım ve hayvancılığın önemli bir sektör olduğunu ifade etti.
     Kentin önemli tarım alanlarına sahip olduğunu vurgulayan Erdurmuş, tarımın iktisadi bir sektör olduğuna dikkati çekerek, Tarım insanlar ailesini geçindirmek için yaptığı bir sektör iken aynı zamanda ülkeler için de stratejik bir sektör diye konuştu.
     Tarımdaki yükseliş hedeflerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini vurgulayan Erdurmuş, şunları kaydetti:
     Birim hayvandan elde ettiğimiz et ve sütün yanında, bitkisel anlamda da tarladan kaldırılacak buğday, arpa, yem bitkileri mevcut imkanlar sayesinde, toprak analizleri yaparak, sulama imkanlarını çiftçiye sunmak, birim alanda daha fazla verim gibi hedeflerimiz var. Bunlar artarak devam edecek.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER