Erzurum Büyükşehir Belediyesinin cenaze hizmetleri

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin cenaze hizmetleri


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Tebrizkapıdaki Narmanlı Camisi önünde yapılan meydan çalışmasıyla, cenazelerin bu alandan kaldırılacağını bildirdi.
     Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, 3 bin metrekare alan üzerinde yapılan çalışmada, meydan zeminin granit ve bazalt kaplama olacağını belirtti. Küçükler, uygulamayla Lalapaşa ve Gürcükapı semtlerinde cenaze namazlarında yaşanan trafik sorunun ortadan kalkacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Cenaze namazlarının kılındığı söz konusu camilerin bulunduğu bölgelerde araç konvoylarından kaynaklanan birtakım sıkıntılar yaşanıyor ve trafik akışı dahi normal seyrinde yapılamıyor. Bunun yanı sıra oluşan izdiham dolayısıyla vatandaşlarımız da çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabiliyorlar. İşte bu sorunları ortadan kaldırmak amacıyla Tebrizkapıdaki Narmanlı Camisinin etrafında yeni bir çevre düzenlemesi çalışması başlattık. Narmanlı Camisinin çevresinde yapacağımız meydanla hem izdihamın önüne geçilmiş olunacak hem de trafik akışı olumsuz yönde etkilenmeyecek. Meydanda ayrıca cenaze namazlarına katılmak için araçlarıyla gelen vatandaşlarımıza otopark imkanı da sunulacak. Böylece Yakutiye bölgemizdeki cenazeler, Narmanlı Camisinden kaldırılacak.
     Narmanlı Camisinin hemen yan tarafında yürütülen çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirten Küçükler, düzenlemenin tarihi eserlerin yoğun olduğu Tebrizkapı bölgesine canlılık kazandıracağını vurguladı.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurum Büyükşehir Belediyesinin cenaze hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER