Erzurumun hedefi kültür turizminin merkezi olmak

Erzurumun hedefi kültür turizminin merkezi olmak -25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde kış turizminin merkezi haline gelen Erzurum, kültür ve tarih turizminde de söz sahibi olmayı hedefliyor -Kültür ve Turizm Müdürü Öztürk:


ERZURUM (A.A) - Kış turizminde önemli bir potansiyele sahip olan Erzurum, kültür ve tarih turizminin de merkezi olmayı hedefliyor.
     Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun kış turizmi kadar kültür turizminde de söz sahibi olabilecek altyapıya sahip olduğunu belirterek, kentte önemli tarihi mekanların ve tarihi dokuların olduğunu söyledi.
     Erzurumda yürütülen Cazibe Merkezi Projesi kapsamında yapılan çalışmalar sayesinde tarihi mekanların etrafının açıldığını anlatan Öztürk, Bu çalışma süreci bir kaç yıl içerisinde onarımlarıyla, düzenlemeleriyle ve işlev kazanmalarıyla bitecektir. Sadece tarihi dokunun etrafını açmakla iş bitmiyor. Bunların hepsine bir işlev yüklenmesi, bir misyonu olması gerekiyor ki yaşasınlar. Yaşayarak ayakta kalsınlar. Bu kamulaştırma ve onarım çalışmalarının sonucunda işlevler de yüklendiği zaman Erzurum dünyada çok nadir olabilecek konuma gelmiş olacak dedi.
     Yaklaşık bir kilometrelik alanda yüzlerce tarihi mekanın bulunduğunu belirten Öztürk, bu eserlerin günümüze kadar ayakta kalmayı başardığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Hem bunları görmek hem de bunların içerisinde yaşayarak, bu tarihi dokuyu hissetmek için kentimize gelen konuklarımız var. Erzurum tarihi eser bakımından çok büyük potansiyel barındırıyor. Kentimizi diğer illerden ayıran en önemli özelliği tarihi eserlerin çok yoğun olmasıdır. Bir kilometre çapındaki daireyi düşünün. Onun içinde hemen hemen dünyada hiçbir şehre nasip olmayacak şekilde, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayacak eserlerin hepsi bir arada. Bu Erzurum için çok büyük bir şans.
    
     -Erzurum, kültür turizminde dünyada uğrak noktası olacak-
    
     Tarihi eserlerin etrafının açılmasından sonra kentin tarihi mekan haline geleceğini ifade eden Öztürk, Cazibe Merkezi Projesi ile tarihi doku ortaya çıkarılıp, eserler onarılıp, her birine işlev kazandırıldığı zaman, şehrimiz yaşayan bir tarih mekanı olacak. Dolayısıyla kentimiz bu yapısıyla kültür turizmi noktasında dünyada bir uğrak noktası olacak diye konuştu.
     Kentin Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Yakutiye Medresesi gibi kültürel mekanlara sahip olduğuna dikkati çeken Öztürk, dünyada artık insanların deniz ve kuma mahkum olmak istemediklerini, macera turizmi, doğa turizmi ve kültür turizmine yöneldiğini ifade etti.
     Öztürk, insanların gittikleri yerlerde kültürleri tanımak, hatta yaşamak istediğini vurgulayarak, Biz hedef kitleye yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz ve ona göre materyaller üretmeye çalışıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumun hedefi kültür turizminin merkezi olmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER