Erzurumda terör örgütü davası

Erzurumda terör örgütü davası -Ağrıda 5 ay önce düzenlenen operasyonda terör örgütüne maddi destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan BDP Ağrı il başkanının da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı -D


ERZURUM (A.A) - Ağrıda 5 ay önce terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda terör örgütüne maddi destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan BDP İl Başkanı Kasım Polatın da aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı.
     Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Ağrı, Doğubayazıt, Diyadin ve Tutak ilçeleri ile İstanbul, Muş, İzmir, Diyarbakır ve Adanada 5 ay önce düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında tutuklanan 8 sanıktan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat (48) ile İkram Oğul (34), Veysi Biçen (28), Mensure Arslan (31), Mehmet Çelik (38) ve Saime Bayar (32) hazır bulundu.
     Tutuklu sanıkların Kürtçe savunma talebinin Cumhuriyet savcısı tarafından reddedilmesi üzerine, heyetin kararını açıklayan mahkeme başkanı Mustafa Kahya, Anadilimiz Türkçedir. Kürtçe savunma talebiniz oy birliğiyle reddedilmiştir dedi.
     KCK davasından tutuklu bulunan ve terör örgütü üyesi olmak suçundan hakkında 15-20 yıla kadar hapis cezası istenen BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polatın, mahkemenin 20 dakika ara verdiği sırada avukat ve diğer sanıklarla Türkçe konuşması, tutuklu sanıklardan Saime Bayarın da avukatlara Türkçe olarak Kalp rahatsızlığım var demesi dikkati çekti.
     Mahkeme heyeti, verdiği ara kararda il başkanı Kasım Polat ile Nebahat Parmak, Veysi Biçenin kuvvetli suç şüphesini gösteren bulguları gerekçe göstererek tutukluluk hallerinin devamına, İkram Oğul, Saime Bayar ve Mensure Arslanın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi.
     BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polatın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında terör örgütü üyesi olmak suçundan 15 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezası istenen duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.
     Hazırlanan iddianamede, Ağrı BDP İl Başkanı Kasım Polat ile BDPli yöneticilerin KCKya destek vererek terör örgütü PKKnın kepenk kapatma eylemlerine destek verdiği, kırsalda çıkan çatışmalarda ölen teröristlerin cenaze törenlerini terör örgütünün propagandası haline dönüştürdükleri, parti binalarında yapılan toplantılarda örgüte maddi destek sağladıkları, düzenledikleri konserler sırasında örgüt adına para topladıkları iddiaları yer alıyor.
    
     Muhabir: Hasan Özkal
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Erzurumda terör örgütü davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER