Erzurumda meteorolojik uyarı

Erzurumda meteorolojik uyarı -Bölgede etkili olacak sağanak ve rüzgar nedeniyle vatandaşlar uyarıldı


ERZURUM (A.A) - Bölgede etkili olacak sağanak ve kuvvetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar, çığ, su taşkını, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirleme, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
     Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığına bağlı kar erimeleri nedeniyle toprağın doyma noktasına geldiği, bölgenin 16 Mart Cumartesi günü yağışlı bir sistemin etkisine gireceği bildirildi.
     Yağmurun özellikle Erzincan, Erzurum, ve Ağrı illerinde etkili olacağı, 17 Mart pazar günü akşam saatlerinden itibaren sıcaklığın 10-15 derece düşerek mevsim normallerinin altına ineceği belirtildi.
     Açıklamada, kar erimelerinin ardından başlayacak yağmurun oluşturacağı su baskını, çığ ve heyelan riski ile sıcaklıkların hızla düşmesi, kar yağışı, buzlanma ve don olayına istinaden vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerektiği kaydedildi.
     Ayrıca, bölgede etkili olacak kuvvetli rüzgar nedeniyle olaşabilecek sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenme olaylarına karşı da vatandaşlar uyarıldı.
    
     Muhabir: Sagip Sezginer
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda meteorolojik uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER