Erzurumda mesleki eğitim kursu açılacak

Erzurumda mesleki eğitim kursu açılacak


ERZURUM (A.A) - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan mesleki eğitim kursuna 400 kişinin başvurduğu bildirildi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı yazılı açıklamada, mesleki eğitim kurslarının, işsiz gençlerin umudu olduğunu belirterek, 20 kişinin alınacağı Servis Elemanlığı kursuna 400 kişinin başvurduğunu ifade etti.
     Toplum Merkezinde şuana kadar 70 dalda 2 binin üzerinde kursiyere eğitim verildiğini anımsatan Küçükler, şunları kaydetti:
     Bu kursiyerlerimizden yaklaşık 300ü bugün özel sektörde çeşitli iş kollarında istihdam edildiler. Erzurumun en büyük sorunu işsizlik. Bu sorunun çözümü noktasında karşılaşılan öncelikli problem, nitelikli işgücü ihtiyacıdır. Toplum Merkezi,işte bu çözüm sürecinde çok büyük bir misyon üstleniyor. Toplum Merkezi, sosyal belediyecilik anlayışımızın en güzel örneklerinden birisidir. Biz bu merkezde gençlerimize balık tutmasını öğretiyoruz.
     Toplum Merkezinde mesleki eğitim alan çok sayıda gencin, piyasada rahatlıkla iş bulabildiğine dikkati çeken Küçükler, bu nedenle kurslara ilginin çok fazla olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Erzurumda mesleki eğitim kursu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER