Erzurumda Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı

Erzurumda Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı


ERZURUM (A.A) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından, Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.
     Polisevindeki toplantıda konuşan Erzurum Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Delice, toplumun bıçak konusundaki tehdit algısını tespit amacıyla Halkın polis ve bıçak algısı konulu anket çalışması yaptıklarını söyledi.
     Amaçlarının halkın polis ve bıçak algısını bilimsel bir çalışma ile ölçmek olduğunu belirten Delice, 992 kişinin katıldığı anket çalışması yaptık. Deneklerin yüzde 80inin polis algısı olumlu. Vatandaşların çoğu, Erzurumluların bıçak taşıma alışkanlıklarından vazgeçmesini bekliyor dedi.
     Delice, bıçaklı kavgaların Erzurumda önemli bir sorun oluşturduğunu da söyledi.
     Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Gezeker de Çocuk ve Gençlerin Eğitimi Projesinin Erzurumda hayata geçirileceğini belirterek, projedeki amacın çocuk ve gençleri suçtan uzak tutmak olduğunu ifade etti.
     Projenin 12 ile 25 yaş arası çocuk ve gençleri kapsayacağını belirten Gezeker, projeyle sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarına ağırlık verileceğini ve projenin Erzurum açısından önemli olduğunu söyledi.
     Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise Toplum Destekli Polislik uygulamasıyla polislik mesleğinin 21. yüzyılının değişen yüzünün en belirgin göstergesi olduğunu ifade etti.
     Polisin vatandaş ile işbirliği ve etkileşim içerisinde olmasının kamu güvenliği adına önemli bir etken olduğunu kaydeden Yamlı, bir zamanlar önünden geçilmesinden korkulan karakolların bugün vatandaşın her türlü sorun ve sıkıntıda gittiği, güler yüzle karşılanılan yerler olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Gamze İspirli
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Erzurumda Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER