Erzurumda Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri

Erzurumda Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri


ERZURUM (A.A) - Erzurumda Karayolları Trafik Güvenliği Haftası kapsamında tören düzenlendi.
     Tören, Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlının Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı. İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede ölümlü ve maddi hasarlı trafik kaza oranının azımsanmayacak kadar yüksek olduğunu söyledi.
     Yıldız, karayolu taşımacılığının bütün dünyada toplumsal sorun haline geldiğini ve bunun ciddi sorunlara yol açtığını ifade etti.
     Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla çeşitli proje ve uygulamaları hayata geçirdiklerini anımsatan Yıldız, amaçlarının can güvenliğini üst seviyeye çıkartmak olduğunu belirtti.
     Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Çocukların araç içerisinde ön koltukta yolculuk yapmaması, alkollü araç kullanılmaması, seyir halinde sürücülerin telefon kullanmamasına yönelik ciddi denetlemelerimiz var. Bir vatandaşımın canı, can güvenliği her şeyin üzerindedir
     Daha sonra Karayolları Trafik Güvenliği Haftası çerçevesinde düzenlenen slogan, şiir, karikatür ve afiş yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Vekili Yamlı, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Emniyet Müdürü Yıldız tarafından ödülleri verildi.
     (GZ-AKS)
<< Önceki Haber Erzurumda Karayolları Trafik Güvenliği Haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER