Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi

Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi -TOKİ konutları satışa çıkarıldı


ERZİNCAN (A.A) - Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Erzincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Nisan 2012 tarihinde temeli atılan 386 konut satışa çıkarıldı.
     Erzincan Taksim Mahallesi 1. ve 2. etap TOKİ konutlarındaki 196sı 130 metrekare, 190ı ise 106 metrekare olmak üzere toplam 386 konutun satış duyurusu yapıldı. Müracaatların, 4-26 Nisan tarihleri arasında Türkiye Halk Bankasının tüm şubelerinden yapılabileceği bildirildi.
     Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı. Eski konutların yıkılarak yerine yenilerinin yapımının kısa sürede tamamlanmasını rekor olarak değerlendiren Çakır, Türkiyede bu kadar kısa sürede bu büyüklükteki bir mahallenin ve bu kadar yoğun yaşanan bir mahallenin dönüşümü gerçekleştirilmemiştir. Geçen yıl Mayıs ayı sonunda atılan temelin ardından Temmuz ayında başlatılan çalışmalar sonrasında 9 ay içerisinde Taksim Mahallesi TOKİ Konutları bu aşamaya gelmiş durumdadır diye konuştu.
     Çakır, inşaatlar tamamlanmadan konutların halka arzının gerçekleştirildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     386 konut halka arz edilecek. Bunlardan 196sı 130 metrekarelik daire 190ı ise 106 metrekarelik daire. Konut edinmek isteyen hemşehrilerimiz internet sitesinde belirtilmiş olan şartları yerine getirdikleri ve bu şartlara haiz olduklarında 2 bin liralık bir başvuru bedeliyle Halk Bankası şubelerine yapacakları başvuruyla Taksim Mahallesinde yükselmekten olan bu konutlardan yararlanma hakkına sahip olacaklar.
     Erzincan Taksim Mahallesi TOKİ konutları 96 ile 120 ay arasında değişen taksit imkanlarıyla satışa sunulurken, fiyatlarının metrekarelerine göre KDV hariç 92 binle 140 bin lira arasında olduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Erzincanda Kentsel Dönüşüm Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER